Διατροφή

Κοχύλια ζυμαρικών γεμιστά με σπανάκι και ρικότα

Κοχύλια ζυμαρικών γεμιστά με σπανάκι και ρικότα
Το σπανάκι είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, C και Κ, καθώς και σε μαγνήσιο, σίδηρο και μαγγάνιο, καθιστώντας αυτό το πιάτο μια υγιεινή επιλογή για ένα οικογενειακό δείπνο ή μια συγκέντρωση.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Το σπανάκι είναι ένα ευέλικτο και θρεπτικό φυλλώδες πράσινο που μπορεί να ενσωματωθεί σε χιλιάδες πιάτα. Ένας νόστιμος τρόπος για να απολαύσετε το σπανάκι είναι να ετοιμάσετε μια κλασική συνταγή με κοχύλια ζυμαρικών με γεμιστά με σπανάκι και ρικότα. Αυτό το πιάτο δεν είναι μόνο γεμάτο με γεύση, αλλά προσφέρει επίσης έναν ικανοποιητικό συνδυασμό κρεμώδους τυριού και ζωηρών χόρτων, καθιστώντας το ένα τέλειο γεύμα για κάθε περίσταση.


Συστατικά

  • 24 μεγάλα κοχύλια ζυμαρικών
  • 2 φλιτζάνια τυρί ρικότα
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 φλιτζάνια φρέσκο σπανάκι, ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 2 φλιτζάνια σάλτσα μαρινάρα
  • 1 φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα, τριμμένο

 

Οδηγίες

  • Προμαγειρέψτε τα κοχύλια ζυμαρικών: Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 190 βαθμούς Κελσίου. Βράζουμε τα κελύφη των ζυμαρικών σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  • Ετοιμάζετε τη γέμιση: Σε ένα μπολ ανακατεύετε το τυρί ρικότα, τη μισή παρμεζάνα, το ψιλοκομμένο σπανάκι, το αυγό, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να κατανεμηθούν ομοιόμορφα όλα τα υλικά.
  • Γεμίστε τα κοχύλια: Πάρτε κάθε κέλυφος ζυμαρικών και γεμίστε το γενναιόδωρα με το μείγμα σπανάκι και ρικότα.
  • Συναρμολόγηση ταψιού: Απλώστε μια λεπτή στρώση σάλτσας μαρινάρας στον πάτο ενός ταψιού. Τακτοποιούμε τα γεμιστά κοχύλια στο πιάτο. Περιχύνουμε τα κοχύλια με την υπόλοιπη σάλτσα μαρινάρας, φροντίζοντας να καλυφθούν.
  • Προσθέστε τυρί και ψήστε: Πασπαλίστε την υπόλοιπη παρμεζάνα και το τυρί μοτσαρέλα από πάνω. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 25 λεπτά. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε για άλλα 10 λεπτά ή μέχρι το τυρί να ροδίσει και να αφρατέψει.
  • Σερβίρετε: Αφήστε το πιάτο να κρυώσει για λίγα λεπτά πριν το σερβίρετε. Αυτό επιτρέπει στις γεύσεις να συγχωνεύονται όμορφα.

Αυτή η συνταγή με κοχύλια ζυμαρικών γεμιστά με σπανάκι και ρικότα όχι μόνο κάνει ένα χορταστικό και ανακουφιστικό γεύμα, αλλά και μια θρεπτική ώθηση. Το σπανάκι είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, C και Κ, καθώς και σε μαγνήσιο, σίδηρο και μαγγάνιο, καθιστώντας αυτό το πιάτο μια υγιεινή επιλογή για ένα οικογενειακό δείπνο ή μια συγκέντρωση.