Διατροφή

Κουραμπιέδες αμύγδαλο: Μοσχομυριστοί κουραμπιέδες για να μοσχοβολίσει Χριστούγεννα παντού

Κουραμπιέδες αμύγδαλο: Μοσχομυριστοί κουραμπιέδες για να μοσχοβολίσει Χριστούγεννα παντού
Κουραμπιέδες αμύγδαλο: Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και το κλίμα είναι εορταστικό. Φτιάξτε κουραμπιέδες με ολόκληρα αμύγδαλα και πασπαλίστε τους με ζάχαρη άχνη, συμμετέχοντας στις γιορτές με τα πιο νόστιμα γλυκά και κεράσματα.

Οι κουραμπιέδες είναι μαζί με τα μελομακάρονα το κατεξοχήν Χριστουγεννιάτικο γλυκό, που θα κάνει το σπίτι σου να μοσχοβολίσει Χριστούγεννα, θα σου φτιάξει τη διάθεση και θα σε αφήσει με ένα εξαιρετικό γλυκό, που μπορείς να καταναλώσεις πρωί, μεσημέρι, απόγευμα και βράδυ, όλες τις ώρες δηλαδή, αλλά και κακά τα ψέματα, κάθε εποχή.

Για να φτιάξουμε αυτό το υπέροχο γλυκό θα χρειαστούμε :

  • 1 κούπα 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κούπα 125 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4 κουταλάκι κανέλα
  • Μία πρέζα αλάτι
  • 1 κρόκο από μεγάλο αυγό
  • 2 κουταλιές σούπας (30 ml) κονιάκ
  • 3 1/4 κούπες (390 – 410 γρ) αλεύρι μαλακό
  • 3 κουταλάκια κοφτά (8-10 γρ) μπέικιν
  • 1 1/2κούπα (150 γρ.) αμύγδαλα καβουρδισμένα και σπασμένα
  • Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 175°C
  • Χτυπήστε το βούτυρο με την άχνη μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει (10 – 15 λεπτά περίπου). Προσθέστε τη βανίλια, τον κρόκο, την κανέλα, το αλάτι και το κονιάκ και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα και να γίνει αφράτο.
  • Σε ένα άλλο σκεύος, αναμίξτε το αλεύρι με το μπέικιν. Προσθέστε όλα τα αμύγδαλα και το περισσότερο αλεύρι στο μίγμα βουτύρου (αφήστε 2 κουταλιές αλεύρι, τις οποίες θα τις προσθέσετε μόνο αν κολλήσει η ζύμη).
  • Ανακατέψτε απαλά μέχρι να πάρετε μία απαλή ζύμη. Μην ανακατέψετε για πολλή ώρα, για να μείνει αφράτο το μίγμα. Αφήστε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και αν το μίγμα είναι πολύ μαλακό, προσθέστε 1-2 κουταλιές επιπλέον αλεύρι.
  • Κάντε μπαλάκια, βαλτε τα στο ταψί και κάντε τα πλατιά στο χέρι σας. Πιέστε τα ελαφρά στο κέντρο με το δάχτυλό σας για να κάνετε ένα μικρό βαθούλωμα. Ψήστε στη μεσαία σχάρα για 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
  • Αφήστε τους κουραμπιέδες πάνω σε μία σχάρα για να κρυώσουν πολύ καλά. Τέλος, πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και οι κουραμπιέδες σας είναι έτοιμοι.

Ελπίζουμε να απολαύσετε αυτό το άκρως Χριστουγεννιάτικο γλυκάκι και καλή τύχη.. Γιατί βλέπω ήδη τα μικρά κουραμπιεδάκια, να εξαφανίζονται σε μία μέρα!

Καλή σας όρεξη!