Η κοτόσουπα βελουτέ με τραχανά και λαχανικά είναι μια γευστική και υγιεινή επιλογή, ιδανική για τα κρύα βράδια του χειμώνα. Με την κρεμώδη υφή της και τη γεμάτη γεύση της, αυτή η σούπα σίγουρα θα σας ζεστάνει και θα σας ευχαριστήσει. Ας δούμε πώς μπορούμε να την ετοιμάσουμε.
Υλικά (Για 4 μερίδες)
- 1 μέτριο κοτόπουλο (περίπου 1,5 κιλό)
- 100γρ. τραχανά
- 2-3 καρότα, κομμένα σε κύβους
- 1 πατάτα, κομμένη σε κύβους
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κολοκύθι, κομμένο σε κύβους
- 4-5 φλιτζάνια νερό
- 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι, κατά προτίμηση
- Λίγο λεμόνι για το σερβίρισμα
- Φρέσκος μαϊντανός, για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνουμε το ελαιόλαδο σε μεσαία φωτιά. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο, και τα σωτάρουμε μέχρι να γίνουν διάφανα και μαλακά.
- Προσθέτουμε τα καρότα, την πατάτα και το κολοκύθι, και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 5-7 λεπτά, ανακατεύοντας περιοδικά.
- Στη συνέχεια, βάζουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε να βράσει. Μόλις αρχίσει ο βρασμός, μειώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 30-40 λεπτά ή έως ότου το κοτόπουλο είναι τρυφερό.
- Μόλις είναι έτοιμο το κοτόπουλο, το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς. Στο μεταξύ, προσθέτουμε τον τραχανά στην κατσαρόλα και τον αφήνουμε να βράσει για περίπου 10-15 λεπτά, μέχρι να γίνει μαλακός.
- Όταν το κοτόπουλο έχει κρυώσει, το τεμαχίζουμε σε μικρά κομμάτια και το επιστρέφουμε στην κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνουμε κατά προτίμηση και ανακατεύουμε καλά.
- Με τη βοήθεια ενός μπλέντερ, πολτοποιούμε τη σούπα μέχρι να αποκτήσει βελουτέ υφή. Αν θέλουμε, μπορούμε να κρατήσουμε και μερικά κομματάκια λαχανικών για επιπλέον υφή.
- Σερβίρουμε τη σούπα σε μπολ, γαρνίρουμε με φρέσκο μαϊντανό και μια σταγόνα λεμονιού για φρεσκάδα.
Αυτή η κοτόσουπα βελουτέ με τραχανά και λαχανικά είναι η ιδανική επιλογή για ένα ζεστό και θρεπτικό γεύμα, που θα ικανοποιήσει όλη την οικογένεια! Καλή σας απόλαυση!