Διατροφή

Κοτόσουπα: Tο μαμαδίστικο φαγητό ιδανικό για τις κρύες ημέρες

Κοτόσουπα: Tο μαμαδίστικο φαγητό ιδανικό για τις κρύες ημέρες
Κοτόσουπα: Η κοτόσουπα είναι ένα κλασικό πιάτο που προσφέρει ζεστασιά και θρεπτικά συστατικά. Ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή για να φτιάξετε μια νόστιμη κοτόσουπα.
Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Η κοτόσουπα είναι ένα κλασικό πιάτο που προσφέρει ζεστασιά και θρεπτικά συστατικά. Ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή για να φτιάξετε μια νόστιμη κοτόσουπα.


Υλικά:

  • 1 κοτόπουλο (περίπου 1.5 κιλό), κομμένο σε μερίδες
  • 2 λίτρα νερού
  • 2 καρότα, κομμένα σε φέτες
  • 2 πατάτες, κομμένες σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κλωνάρι σέλινο, κομμένο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Αλάτι και πιπέρι, κατά προτίμηση
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • Φρέσκος μαϊντανός για γαρνίρισμα

 

Οδηγίες:

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέστε το ελαιόλαδο και ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να γίνουν διάφανα.
  2. Προσθέστε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και ρίξτε το νερό. Αφήστε το να βράσει και αφαιρέστε τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια.
  3. Προσθέστε τα καρότα, τις πατάτες, το σέλινο και το φύλλο δάφνης. Αλατοπιπερώστε κατά προτίμηση.
  4. Μειώστε τη θερμοκρασία και σκεπάστε την κατσαρόλα. Αφήστε τη σούπα να σιγοβράσει για περίπου 1-1.5 ώρα, ή μέχρι το κοτόπουλο να είναι τρυφερό και να ξεκολλάει εύκολα από τα κόκαλα.
  5. Αφαιρέστε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και αφήστε το να κρυώσει. Αφαιρέστε την πέτσα και τα κόκαλα και κόψτε το κρέας σε μικρές μπουκιές. Επιστρέψτε το κοτόπουλο στη σούπα.
  6. Αφήστε τη σούπα να βράσει για άλλα 10 λεπτά. Σερβίρετε ζεστή, γαρνιρισμένη με φρέσκο μαϊντανό.

Αυτή η κοτόσουπα είναι ιδανική για κρύες μέρες και προσφέρει ζεστασιά και θρεπτικά συστατικά σε κάθε γουλιά!