Διατροφή

Κοτόπουλο συνταγή: Στήθος κοτόπουλου με υπέροχη μεσογειακή γέμιση

Κοτόπουλο συνταγή: Στήθος κοτόπουλου με υπέροχη μεσογειακή γέμιση
Κοτόπουλο συνταγή: Το μεσογειακό γεμιστό στήθος κοτόπουλου είναι ένα νόστιμο και υγιεινό πιάτο που είναι τέλειο για ένα βραδινό δείπνο ή ένα φανταχτερό δείπνο. Αυτή η συνταγή είναι γεμάτη με μεσογειακές γεύσεις και είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Το μεσογειακό γεμιστό στήθος κοτόπουλου είναι ένα νόστιμο και υγιεινό πιάτο που είναι τέλειο για ένα πλούσιο γεύμα ή ένα φανταχτερό δείπνο. Αυτή η συνταγή είναι γεμάτη με μεσογειακές γεύσεις και είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.


ΥΛΙΚΑ

Για να φτιάξετε αυτό το πιάτο, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα υλικά:

  • 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα
  • 1 φλιτζάνι τυρί φέτα θρυμματισμένη
  • 1/2 φλιτζάνι λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 1/4 φλιτζανιού ελιές Καλαμών, ψιλοκομμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για να ξεκινήσετε, προθερμάνετε το φούρνο σας στους 375°F (190°C). Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη φέτα, τις λιαστές ντομάτες, τις ελιές, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν.

Στη συνέχεια, περάστε προσεκτικά κάθε στήθος κοτόπουλου με πεταλούδα κόβοντάς το οριζόντια στο κέντρο, φροντίζοντας να μην το κόψετε μέχρι το τέλος. Ανοίξτε το στήθος κοτόπουλου σαν βιβλίο και τοποθετήστε το ανάμεσα σε δύο φύλλα πλαστικής μεμβράνης. Χρησιμοποιήστε ένα σφυρί κρέατος ή τον πάτο ενός βαριού τηγανιού για να χτυπήσετε απαλά το κοτόπουλο σε ομοιόμορφο πάχος.

Αφαιρέστε την πλαστική μεμβράνη και αλατοπιπερώστε κάθε πλευρά από τα στήθη κοτόπουλου. Ρίξτε με κουτάλι τη μεσογειακή γέμιση στη μία πλευρά κάθε στήθους κοτόπουλου και στη συνέχεια διπλώστε την άλλη πλευρά για να κλείσει η γέμιση.

Τοποθετούμε τα γεμιστά στήθη κοτόπουλου σε ένα ταψί και τα περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και να τρέξουν καθαροί οι χυμοί.

Μόλις ψηθεί, βγάζουμε το κοτόπουλο από τον φούρνο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά πριν το σερβίρουμε. Μπορείτε να γαρνίρετε το κοτόπουλο με φρέσκα μυρωδικά ή με ένα στύψιμο από χυμό λεμονιού για επιπλέον γεύση.

Σερβίρετε το μεσογειακό γεμιστό στήθος κοτόπουλου με τα αγαπημένα σας συνοδευτικά, όπως ψητά λαχανικά, κουσκούς ή μια ελληνική σαλάτα. Αυτό το πιάτο είναι βέβαιο ότι θα χτυπήσει την οικογένεια και τους φίλους σας και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να φέρετε τις γεύσεις της Μεσογείου στο τραπέζι σας. Απολαμβάνω!