Διατροφή

Κοτόπουλο συνταγή: Σαλάτα κοτόπουλου μπιστρό με σάλτσα παρμεζάνας και τραγανό προσούτο

Κοτόπουλο συνταγή: Σαλάτα κοτόπουλου μπιστρό με σάλτσα παρμεζάνας και τραγανό προσούτο
Κοτόπουλο συνταγή: Ετοιμάστε μια πεντανόστιμη και θρεπτική σαλάτα με κοτόπουλο, προσθέτοντας προσούτο για έξτρα γεύση. Μια ιδανική σαλάτα για καθημερινό γεύμα στη δουλειά, αλλά και για ένα επίσημο τραπέζι.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Έχετε στο μυαλό σας να δημιουργήσετε ένα κομψό και ντελικάτο δείπνο για δύο, για υπέροχες γαστρονομικές απολαύσεις; Η σαλάτα κοτόπουλου με παρμεζάνα και προσούτο είναι η τέλεια επιλογή! Η διαδικασία παρασκευής της συγκεκριμένης σαλάτας θέλει λίγο παραπάνω χρόνο από τον συνηθισμένο, αλλά δε θα χρειαστεί να φτιάξετε κάποιο άλλο κυρίως πιάτο. Δημιουργήστε ένα ελαφρύ φαγητό για δύο και συνοδέψτε το με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.


Μία συνταγή γεμάτη γεύση και απόλαυση

Υλικά συνταγή:

  • 1 κ.σ. ξύδι μηλίτη
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη άχνη
  • Αλάτι και μαύρο πιπέρι
  • 40γρ ροζ ραπανάκια, κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες
  • 2 φέτες προσούτο (25γρ)
  • 1 μεγάλο στήθος κοτόπουλου (180γρ), χωρίς κόκαλα, χωρίς δέρμα και κομμένο σε χοντρά κομμάτια
  • 20γρ παρμεζάνα
  • 4 κ.γ. μαγιονέζα
  • 1/2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1/4 κ.γ. μουστάρδα ντιζόν
  • 1/2 μικρή σκελίδα σκόρδου, θρυμματισμένη
  • 1 μαρούλι baby, φύλλα χωρισμένα (75γρ)
  • 2 κ.σ. φύλλα δυόσμου
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο

Παρασκευή συνταγής:

  • Θερμαίνουμε το φούρνο στους 190C. Βάζουμε το ξύδι, τη ζάχαρη και μια μικρή πρέζα αλάτι σε ένα μικρό, ρηχό μπολ, ανακατεύουμε για να διαλύσουμε τη ζάχαρη, στη συνέχεια προσθέτουμε τα ραπανάκια, ανακατεύουμε για να τα αναμείξουμε και το αφήνουμε να δέσει, ανακατεύοντας κάθε τόσο.
  • Απλώνουμε το προσούτο σε ένα μικρό ταψί φούρνου με λαδόκολλα και ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να αρχίσει να τραγανίζει. Αφαιρούμε, αφήνουμε να κρυώσει και και στη συνέχεια θρυμματίζουμε σε κομμάτια με το χέρι.
  • Βάζουμε το κοτόπουλο και ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε μια μικρή κατσαρόλα και ρίχνουμε αρκετό νερό μόνο για να βυθίσουμε το κοτόπουλο.
  • Σιγοβράζουμε και καλύπτουμε το τηγάνι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το μαγειρεύουμε για επτά λεπτά. Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε έναν πάγκο χάραξης.
  • Εν τω μεταξύ, τρίβουμε τη παρμεζάνα σε ένα μέτριο μπολ. Προσθέτουμε τη μαγιονέζα, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το σκόρδο, το πιπέρι και χτυπάμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το μαρούλι και μια μικρή πρέζα αλάτι, ανακατεύουμε στο μπολ και μεταφέρουμε το μισό μαρούλι σε ένα ρηχό μπολ και από πάνω βάζουμε τον μισό δυόσμο και τα μισά ραπανάκια. Επαναλαμβάνουμε με την υπόλοιπη σαλάτα, δυόσμο και τουρσί ραπανάκια.
  • Κόβουμε το στήθος κοτόπουλου σε φέτες 1 εκατοστού και στη συνέχεια πασπαλίζουμε ελαφρά με αλάτι και πιπέρι. Τοποθετούμε ένα ολόκληρο στήθος κοτόπουλου πάνω στη σαλάτα, χωρίζοντάς το ελαφρώς σε φέτες. Ραντίζουμε την κορυφή του κοτόπουλου με το λάδι, τρίβουμε πάνω από την υπόλοιπη παρμεζάνα και σερβίρουμε πασπαλισμένο με το θρυμματισμένο προσούτο.

Καλή απόλαυση!