Διατροφή

Κοτόπουλο λιαστή ντομάτα: Κοτολέτες κοτόπουλου με κρεμώδη σάλτσα λιαστής ντομάτας

Κοτόπουλο λιαστή ντομάτα: Κοτολέτες κοτόπουλου με κρεμώδη σάλτσα λιαστής ντομάτας
Κοτόπουλο λιαστή ντομάτα: Χρησιμοποιήστε τη γευστική έκρηξη από τις λιαστές ντομάτες έτσι ώστε να αναδείξετε το κοτόπουλό σας, μαγειρεύοντας ένα πιάτο που θα σας ενθουσιάσει.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Μπορείτε να κάνετε κοτολέτες κοτόπουλου απλά με ένα στήθος κοτόπουλου κομμένο στη μέση. Όμως αυτή η συνταγή θα σας δείξει πώς να φτιάξετε κοτολέτες κοτόπουλου με γεύση που θα σας απογειώσει. Ένα βάζο με λιαστές ντομάτες θα κάνει διπλή δουλειά για αυτή τη συνταγή κάνοντας το γεύμα σας υγιεινό και γευστικό ταυτόχρονα. Το γευστικό λάδι στο οποίο έχουν συσκευαστεί χρησιμοποιείται για να σοτάρουμε το κοτόπουλο και οι ντομάτες μπαίνουν στην κρεμώδη σάλτσα.


Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι:

  • 1 κιλό κοτολέτες κοτόπουλου
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο πιπέρι
  • ½ φλιτζάνι λιαστές ντομάτες συσκευασμένες με λάδι, συν 1 κουταλιά της σούπας λάδι από το βάζο
  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένα κρεμμύδια λευκά
  • ½ φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

  • Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με λίγο αλάτι και πιπέρι.  
  • Ζεσταίνουμε τη λιαστή ντομάτα σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μέχρι να βγάλει το άρωμα της.
  • Προσθέστε το κοτόπουλο (το οποίο μπορείτε προαιρετικά να έχετε κόψει σε μικρές μπουκίτσες, ώστε να ψηθεί πιο εύκολα και να έχει κάθε μπουκιά περισσότερη γεύση) και αφήστε το να πάρει χρώμα από τη μία μεριά, μέχρι να ροδίσει. Έπειτα γυρίστε το από την άλλη και αφού ψηθεί καλά, μεταφέρετε το κρεας σε ένα πιάτο.
  • Προσθέστε στις λιαστές ντομάτες που είναι ακόμα στο τηγάνι, τα κρεμμύδια και αφήστε τα για περίπου 3 λεπτά να μαγειρευτούν. Επειτα, θα δυναμώσετε τη φωτιά στην πιο ψηλή θερμοκρασία και θα προσθέσετε το κρασί.  Αφήστε τα να μαγειρευτούν και να και να μελώσουν όλα μαζί,μέχρι να εξατμιστεί το υγρό, περίπου 3 λεπτά.  
  • Τέλος, χαμηλώστε λίγο τη φωτιά σε μέτρια και προσθέστε την κρέμα γάλακτος, όσο ζουμί μπορεί να έχει βγάλει το κοτόπουλο, καθώς και αλάτι και πιπέρι.  
  • Σιγοβράστε το ωραίο αυτό φαγάκι για 5-7 λεπτά και έπειτα ξαναβάλετε το κοτόπουλο στο τηγάνι και περιχύστε το με τη σάλτσα.  
  • Σερβίρετε το κοτόπουλο με τη σάλτσα και τον μαϊντανό.

Έτοιμο! Μπορείτε φυσικά να το συνοδέψτε με πατάτες ή ρύζι, ή ο, τι άλλο σας αρέσει!! Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!