Μαγειρέψτε αυτό το φιλικό προς την οικογένεια κοτόπουλο με μέλι, αρωματισμένο με σκόρδο, σάλτσα σόγιας, λεμόνι και τζίντζερ, σε 30 λεπτά. Σερβίρετε με ρύζι και μπρόκολο για ένα χορταστικό γεύμα.
Κοτόπουλο με μέλι
Συστατικά συνταγής:
- 4 στήθη κοτόπουλου (περίπου 600 γρ.), κομμένα και κομμένα σε κύβους 2-3 εκ.
- 2 κουταλιές της σούπας απλό αλεύρι
- 40 g κομμάτι τζίντζερ, ξεφλουδισμένο και ψιλοτριμμένο
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 6 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
- 5 κουταλιές της σούπας μέλι
- ½-1 λεμόνι, χυμό
- 1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο, φυτικό, πίτουρο ρυζιού ή κραμβέλαιο
- βρασμένο ρύζι και μπρόκολο στον ατμό, για σερβίρισμα (προαιρετικά)
Μέθοδος παρασκευής:
ΒΗΜΑ 1
Ρίξτε το κοτόπουλο σε ένα μπολ, πασπαλίστε με το αλεύρι και λίγο καρύκευμα και ανακατέψτε μέχρι να επικαλυφθεί ομοιόμορφα το κοτόπουλο.
ΒΗΜΑ 2
Συνδυάστε το τζίντζερ, το σκόρδο, τη σόγια, το μέλι και το μισό χυμό λεμονιού σε ένα μπολ. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι ή το γουόκ σε δυνατή φωτιά και τηγανίζετε το κοτόπουλο για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Ρίξτε τη σάλτσα μελιού και ανακατέψτε για 10 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και να μειωθεί αρκετά η σάλτσα ώστε να καλύψει το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Δοκιμάζετε για καρύκευμα και στύβετε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού, αν χρειάζεται, μετά σερβίρετε με ρύζι και μπρόκολο στον ατμό, αν θέλετε.