Διατροφή

Κοτόπουλο Alfredo με ζυμαρικά fettuccine

Κοτόπουλο Alfredo με ζυμαρικά fettuccine
Το Chicken Alfredo είναι ένα κλασικό ιταλικό πιάτο ζυμαρικών που φτιάχνεται εύκολα και είναι πάντα χορταστικό. Με τρυφερά κομμάτια κοτόπουλου σε κρεμώδη και τυρώδη σάλτσα, είναι ένα ανακουφιστικό γεύμα που είναι τέλειο για μια γευστική βραδιά

Το Chicken Alfredo είναι ένα κλασικό ιταλικό πιάτο ζυμαρικών που φτιάχνεται εύκολα και είναι πάντα χορταστικό. Με τρυφερά κομμάτια κοτόπουλου σε κρεμώδη και τυρώδη σάλτσα, είναι ένα ανακουφιστικό γεύμα που είναι τέλειο για μια γευστική βραδιά. Εδώ είναι μια απλή και νόστιμη συνταγή για το κοτόπουλο Alfredo που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι:

Συστατικά:

  • 1 πακέτο ζυμαρικά fettuccine
  • 2 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζάνι παχύρρευστη κρέμα
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο
  • Φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος (για γαρνίρισμα)

Οδηγίες:

  1. Ξεκινήστε μαγειρεύοντας τα ζυμαρικά fettuccine σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  2. Αλατοπιπερώνουμε τα στήθη κοτόπουλου. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα στήθη κοτόπουλου και μαγειρέψτε για περίπου 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ψηθούν. Βγάζουμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και το κόβουμε σε κομμάτια σε μέγεθος μπουκιάς.
  3. Στο ίδιο τηγάνι, προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και μαγειρέψτε για περίπου 1 λεπτό, ή μέχρι να μυρίσει. Προσθέστε το βούτυρο και αφήστε το να λιώσει.
  4. Ρίχνουμε σιγά σιγά την παχύρρευστη κρέμα, ανακατεύοντας συνεχώς να ενωθεί με το βούτυρο και το σκόρδο. Αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει και το αφήνουμε να ψηθεί για λίγα λεπτά μέχρι να αρχίσει να πήζει.
  5. Προσθέστε την τριμμένη παρμεζάνα στη σάλτσα και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει και να ενωθεί πλήρως. Καρικέψτε με αλάτι και πιπέρι βάσει της γεύσης σας.
  6. Προσθέστε το μαγειρεμένο φετουτσίνι και το κοτόπουλο σε φέτες στο τηγάνι με τη σάλτσα. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να επικαλυφθούν ομοιόμορφα τα ζυμαρικά και το κοτόπουλο με τη σάλτσα.
  7. Σερβίρετε το κοτόπουλο Alfredo ζεστό, γαρνίροντας με ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό.

Απολαύστε το νόστιμο σπιτικό Chicken Alfredo με σκορδόψωμο ή μια τραγανή πράσινη σαλάτα. Αυτό το κρεμώδες και τυρί πιάτο ζυμαρικών είναι βέβαιο ότι θα γίνει το αγαπημένο της οικογένειας!