Διατροφή

Κοτόπιτα σε γάστρα: Μια viral συνταγή που θα σας ενθουσιάσει

Κοτόπιτα σε γάστρα: Μια viral συνταγή που θα σας ενθουσιάσει
Κοτόπιτα σε γάστρα: Μπορείτε να φτιάξετε μια υπέροχη κοτόπιτα σε γάστρα, για απολαυστικές στιγμές γαστρονομικής ευτυχίας!

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Έχετε επισκεφθεί το TikTok πρόσφατα; Πιθανότατα έχετε δει αυτή τη viral συνταγή, μια νέα εκδοχή της κλασικής κοτόπιτας σε γάστρα. Τα βίντεο με το hashtag #chickencobbler έχουν συγκεντρώσει περισσότερες από 24,1 εκατομμύρια προβολές μέχρι στιγμής — και συνεχίζονται. Ο Matthew Bounds, γνωστός και ως Your Barefoot Neighbor, διασκεδάζει τους οπαδούς με απολαυστικές, εύκολες στην παρασκευή συνταγές στα social media.


Η άποψή του για το πιάτο έχει λάβει σχεδόν 10 εκατομμύρια προβολές και ενέπνευσε δεκάδες να το δοκιμάσουν στο σπίτι. Ο Bounds μοιράστηκε πρόσφατα τη συνταγή του. Δείτε την παρακάτω και δοκιμάστε την μόνοι σας!

Συστατικά

  • 1 ψητό κοτόπουλο (ή 2-3 στήθη κοτόπουλου), ψιλοκομμένο
  • 450 γρ. κατεψυγμένα μπιζέλια και καρότα (ή λαχανικό της επιλογής σας)
  • 2 φλιτζάνια σπασμένα αλμυρά κράκερ
  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • 2 φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλου
  • 350 γρ. έτοιμη κοτόσουπα
  • λίγο βούτυρο

 

Οδηγίες χρήσης

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Τοποθετήστε το βούτυρο σε ένα ταψί και λιώστε στο φούρνο καθώς προθερμαίνεται. Μόλις λιώσει προσθέτουμε το κοτόπουλο και απλώνουμε σε ομοιόμορφη στρώση. Ρίξτε τα κατεψυγμένα λαχανικά από πάνω. Αλατοπιπερώστε όπως θέλετε. Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να προσθέσετε τριμμένο τυρί αν θέλετε.

Ανακατεύουμε το μείγμα γάλακτος και μπισκότου μαζί με το πακέτο καρυκευμάτων που συνοδεύει. Αν προτιμάτε, προσθέστε σκόρδο και κρεμμύδι σε σκόνη (ή οποιοδήποτε άλλο καρύκευμα θέλετε). Ρίξτε το μείγμα μπισκότων πάνω από το κοτόπουλο και τα λαχανικά — αλλά μην ανακατέψετε! Χτυπάμε με σύρμα τον ζωμό και την κρέμα γάλακτος της σούπας κοτόπουλου και περιχύνουμε από πάνω. Και πάλι, μην ανακατεύετε! Ψήνουμε ακάλυπτα για 45 λεπτά. Θα φαίνεται ρευστό, αλλά αφήστε το να καθίσει για τουλάχιστον 10 έως 15 λεπτά. Η σάλτσα θα πήξει σε σύσταση σάλτσας.