Οι σπιτικές κοτομπουκιές είναι μια νόστιμη και πιο υγιεινή εναλλακτική λύση για τις εκδόσεις που αγοράζονται από το κατάστημα ή τις εκδόσεις fast-food. Εδώ είναι μια απλή συνταγή για να φτιάξετε τραγανά, χρυσαφί nuggets από την αρχή.
Συστατικά:
Για τα Νάγκετς:
- 2 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς πέτσα (περίπου 1 κιλό)
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
- 1 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
- 2 μεγάλα αυγά
- 1 κουταλιά της σούπας νερό
- 1 ½ φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά panko (γιαπωνέζικη φρυγανιά)
Για το πασπάλισμα:
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
- 1 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
Για τηγάνισμα:
Φυτικό λάδι (αρκεί να καλύψει τα ψήγματα σε ένα τηγάνι)
Οδηγίες:
Ετοιμάστε το κοτόπουλο:
Κόψτε τα στήθη κοτόπουλου σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς, περίπου 1 έως 1 ½ ίντσα το καθένα. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε 1 φλιτζάνι αλεύρι, σκόνη σκόρδου, σκόνη κρεμμυδιού, πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά και το νερό. Σε ένα τρίτο μπολ βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά panko. Βυθίστε κάθε κομμάτι κοτόπουλου στο αλεύρι, τινάζοντας την περίσσεια. Βουτήξτε το αλευρωμένο κοτόπουλο στο μείγμα των αυγών, φροντίζοντας να έχει καλυφθεί πλήρως. Τέλος αλείφουμε το κοτόπουλο με την τριμμένη φρυγανιά panko πιέζοντας ελαφρά να κολλήσει. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε περίπου ½ ίντσα φυτικού ελαίου σε μέτρια φωτιά. Τηγανίζουμε τις κοτομπουκιές σε παρτίδες, χωρίς να γεμίσουμε το τηγάνι. Μαγειρέψτε κάθε παρτίδα για 2-3 λεπτά ανά πλευρά ή μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί. Μεταφέρετε τα μαγειρεμένα ψήγματα σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξει το περιττό λάδι.
Απολαύστε τις σπιτικές κοτομπουκιές σας ζεστές με τις αγαπημένες σας σάλτσες, όπως μουστάρδα μελιού, σάλτσα μπάρμπεκιου ή κέτσαπ.
Αυτές οι σπιτικές κοτομπουκιές είναι τραγανές εξωτερικά και τρυφερές εσωτερικά, καθιστώντας τις μια επιτυχία τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες. Απολαύστε μια πιο υγιεινή και πιο νόστιμη εναλλακτική από την έκδοση fast-food!