Διατροφή

Κορμός ψυγείου με κακάο, γκρανόλα και σιρόπι αγαύης 

Κορμός ψυγείου με κακάο, γκρανόλα και σιρόπι αγαύης 
Αυτή η συνταγή δεν είναι μόνο γευστική, αλλά και θρεπτική. Ο συνδυασμός της γκρανόλα με τα μπισκότα και το κακάο προσφέρει έναν ισχυρό πλούτο γεύσεων και υλικών, ενώ το σιρόπι αγαύης προσθέτει μια γλυκιά και φυσική νότα. Απολαύστε τον κορμό ψυγείου με την οικογένεια και τους φίλους σας και μοιραστείτε τις γεύσεις της απόλαυσης!

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Ο κορμός ψυγείου είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα γλυκό που μπορεί να ευχαριστήσει όλους τους επισκέπτες σας, ανεξαρτήτως διατροφικών προτιμήσεων. Σήμερα, θα σας παρουσιάσουμε μια υγιεινή και νόστιμη συνταγή για κορμό ψυγείου με κακάο, γκρανόλα και σιρόπι αγαύης. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για να απολαύσετε έναν γλυκό πειρασμό χωρίς ενοχές.


Υλικά:

  • 200 γραμμάρια μπισκότα ολικής άλεσης
  • 100 γραμμάρια γκρανόλα (με ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα)
  • 50 γραμμάρια κακάο σε σκόνη
  • 100 γραμμάρια βούτυρο ή φυτική μαργαρίνη
  • 150 ml σιρόπι αγαύης
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 50 ml γάλα (άλσοστος ή φυτικό)
  • Ξηροί καρποί ή φρούτα για στόλιση (προαιρετικά)

Οδηγίες:

  1. Προετοιμασία υλικών: Στον πρώτο σας βήμα, θρυμματίστε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια σε ένα μπολ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή να τα τοποθετήσετε σε μια σακούλα και να τα χτυπήσετε με έναν πλάστη.
  2. Λιώνουμε το βούτυρο: Σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, λιώστε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη. Αφού λιώσει, προσθέστε το σιρόπι αγαύης και το γάλα, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  3. Συνδυάζουμε τα υλικά: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τα θρυμματισμένα μπισκότα, τη γκρανόλα και το κακάο. Σχηματίστε μια κοιλότητα στη μέση και ρίξτε το μείγμα του λιωμένου βουτύρου. Προσθέστε και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
  4. Δημιουργία κορμού: Σε μια φόρμα για κέικ ή σε μια λαδόκολλα, μεταφέρετε το μείγμα και πιέστε το καλά για να σχηματίσετε έναν ομοιόμορφο κορμό. Καλύψτε το με διαφανή μεμβράνη και τοποθετήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, ιδανικά overnight.
  5. Σερβίρισμα: Όταν ο κορμός έχει σφίξει, αφαιρέστε τον από τη φόρμα και κόψτε σε φέτες. Μπορείτε να γαρνίρετε με ξηρούς καρπούς ή φρέσκα φρούτα για μια ακόμα πιο γευστική εμφάνιση.

Αυτή η συνταγή δεν είναι μόνο γευστική, αλλά και θρεπτική. Ο συνδυασμός της γκρανόλα με τα μπισκότα και το κακάο προσφέρει έναν ισχυρό πλούτο γεύσεων και υλικών, ενώ το σιρόπι αγαύης προσθέτει μια γλυκιά και φυσική νότα. Απολαύστε τον κορμό ψυγείου με την οικογένεια και τους φίλους σας και μοιραστείτε τις γεύσεις της απόλαυσης!