Η συνταγή για το κομπλότ της ροδάκινης είναι ένα γλυκό και νόστιμο επιδόρπιο που συνήθως σερβίρεται ζεστό με παγωτό ή κρέμα παγωτού. Είναι αγαπητό για την εύκολη προετοιμασία του και την απολαυστική γεύση του.
Υλικά:
- 6-8 ροδάκινα, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1/2 φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο
- 1 φλιτζάνι αλεύρι
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
- Πρέζα αλάτι
Οδηγίες:
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
- Ανακατέψτε τα ροδάκινα με το ένα ημικύκλιο της ζάχαρης και την κανέλα και απλώστε τα ομοιόμορφα σε ένα λαδωμένο ταψί.
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι, το γάλα, το μπέικινγκ πάουντερ και το αλάτι μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη ζύμη.
- Απλώστε τη ζύμη πάνω από τα ροδάκινα στο ταψί.
- Ψήστε για περίπου 30-35 λεπτά, μέχρι η ζύμη να χρυσώσει και να φουσκώσει.
- Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το κομπλότ να κρυώσει για λίγο πριν σερβίρετε.
- Σερβίρετε το κομπλότ της ροδάκινης ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου, συνοδευόμενο με παγωτό ή κρέμα παγωτού αν επιθυμείτε.
Αυτή η απλή συνταγή θα σας προσφέρει ένα γλυκό και γευστικό επιδόρπιο που θα ενθουσιάσει τους φίλους και την οικογένειά σας!