Διατροφή

Κολοκύθα: Vegan κολοκυθόσουπα για τα πρώτα κρύα του φθινοπώρου!

Κολοκύθα: Vegan κολοκυθόσουπα για τα πρώτα κρύα του φθινοπώρου!
Κολοκύθα: Δημιουργήστε μία νόστιμη και απολαυστική κολοκυθόσουπα για όλη την οικογένεια!

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Αξιοποιήστε στο έπακρο την εποχή της κολοκύθας στις αρχές του φθινοπώρου με αυτήν την υγιεινή vegan κολοκυθόσουπα. Ψήστε τους σπόρους κολοκύθας και χρησιμοποιήστε τους ως γαρνιτούρα για να προσθέσετε υφή.


Vegan κολοκυθόσουπα

Συστατικά:

  • 1 μέτρια κολοκύθα ή μεγάλη κολοκύθα (περίπου 1½ κιλό)
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μπαχάρι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1-1,2 λίτρα ζωμός vegan
  • 1 κουταλιά της σούπας vegan white miso
  • 3 κουταλιές της σούπας κρέμα σόγιας ή γιαούρτι καρύδας
  • 3 κουταλιές της σούπας νιφάδες καρύδας
  • 3 κουταλιές της σούπας σπόρους κολοκύθας
  • 1 κόκκινο τσίλι, ξεσποριασμένο και ψιλοκομμένο
  • ½ μικρό μάτσο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 1 λάιμ, ξύσμα και χυμό

Μέθοδος Παρασκευής:

ΒΗΜΑ 1: Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180C. Ξεφλουδίζουμε, ξεσποριάζουμε και κόβουμε την κολοκύθα σε κομμάτια 3 εκ. (κρατάμε τους σπόρους για την απόλαυση). Απλώνουμε την κολοκύθα σε ένα ταψί, περιχύνουμε με το μισό λάδι, σκορπίζουμε το μπαχάρι και ανακατεύουμε καλά. Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν. Εν τω μεταξύ, φρυγανίζουμε τις νιφάδες καρύδας για τη γεύση σε ένα στεγνό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Βγάζουμε από το τηγάνι και αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια ρίχνουμε τους σπόρους κολοκύθας, το τσίλι, τον κόλιανδρο και το ξύσμα λάιμ.

ΒΗΜΑ 2: Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει αλλά όχι να ροδίσει. Προσθέτουμε το τζίντζερ και το σκόρδο και τηγανίζουμε για άλλο ένα λεπτό, στη συνέχεια προσθέτουμε 1 λίτρο ζωμό και το miso. Βάζουμε την ψητή κολοκύθα στο τηγάνι και μετά αφήνουμε να σιγοβράσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε τη σούπα με ένα μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθεί. Αν προτιμάτε πιο αραιή σούπα, προσθέστε τον υπόλοιπο ζωμό. Επιστρέφουμε τη σούπα σε ένα απαλό βράσιμο, στη συνέχεια αλατοπιπερώνουμε καλά και ανακατεύουμε με το χυμό λάιμ. Τη βάζουμε σε μπολ και σερβίρουμε με μια στροβιλιζόμενη κρέμα σόγιας και πασπαλίζουμε με τη νοστιμιά.