Διατροφή

Κοκτέιλ spritz: Ένα δροσερό πορτοκάλι βερμούτ Padella’s spritz

Κοκτέιλ spritz: Ένα δροσερό πορτοκάλι βερμούτ Padella’s spritz
Κοκτέιλ spritz: Το σούπερ φρέσκο spritz είναι το τέλειο απεριτίφ και είναι ένα υπέροχο ποτό για όταν διασκεδάζετε φίλους.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Το σούπερ φρέσκο spritz είναι το τέλειο απεριτίφ και είναι ένα υπέροχο ποτό για όταν διασκεδάζετε φίλους, επειδή το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς γίνεται πολύ εκ των προτέρων. Απλά φροντίστε να ζυγίσετε με ακρίβεια τα υγρά για το βερμούτ. Μόλις γίνει, απλά ανακατέψτε με αφρώδες κρασί και είστε έτοιμοι. Ή, για μια επιλογή χαμηλότερης περιεκτικότητας σε αλκοόλ, αφαιρέστε το αφρώδες κρασί για σόδα ή ginger ale.

Πορτοκαλί βερμούτ spritz

Για το βερμούτ εμποτισμένο με πορτοκάλι (30 μερίδες περίπου)

  • 40γρ λωρίδες φλούδας πορτοκαλιού, από περίπου 3-4 πορτοκάλια
  • 40 γρ λευκή ζάχαρη
  • 40 γρ βότκα
  • 250 γρ ξηρό βερμούτ
  • 40 γρ φρέσκο χυμό πορτοκαλιού (δηλαδή από τα ξεφλουδισμένα πορτοκάλια παραπάνω)

Για το spritz

  • 25 ml βερμούτ πορτοκαλιού
  • 100 ml αφρώδες κρασί – ξηρό, ιδανικά
  • 1 φαρδιά λωρίδα φλούδα πορτοκαλιού, για γαρνίρισμα

 

Στοιβάστε τέσσερα ή πέντε κομμάτια φλούδας πορτοκαλιού κάθε φορά και κόψτε τα σε λεπτές λωρίδες, για να εξασφαλίσετε τη μέγιστη εξαγωγή και έγχυση λαδιού. Συνδυάστε τη φλούδα και τη ζάχαρη σε ένα μπολ, ανακατεύοντας να επικαλυφθεί ομοιόμορφα, στη συνέχεια σκεπάστε και αφήστε σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη – ανακατεύετε το μείγμα από καιρό σε καιρό, για να σπάσουν τυχόν σβώλους. Μόλις διαλυθεί, ανακατέψτε τη βότκα και αφήστε να βράσει για άλλες 12 ώρες.

Ρίξτε μέσα το βερμούτ και το χυμό πορτοκαλιού, αφήστε για άλλες 12 ώρες να εγχυθούν ξανά, στη συνέχεια περάστε από ένα λεπτό κόσκινο και μεταγγίστε το σε ένα καθαρό μπουκάλι. Το βερμούτ διατηρείται πλέον στο ψυγείο για έως και δύο μήνες. Για να φτιάξετε το ρόφημα, ρίξτε το βερμούτ και το αφρώδες κρασί σε ένα βράχο ποτήρι γεμάτο με πάγο. Κόψτε μια φλούδα πορτοκαλιού, πιέστε το με την πλευρά του φλοιού προς τα κάτω πάνω από το πάνω μέρος του ροφήματος, για να εκφραστούν τα έλαια, στη συνέχεια ρίξτε το στο ποτήρι και σερβίρετε.