Χρειάζεται περίπου ένα λεπτό, ίσως δύο, για να δημιουργήσετε αυτό το υπέροχο κοκτέιλ. Διαβάστε τις παρακάτω οδηγίες και, στη συνέχεια, καλή σας απόλαυση!
Frozen μαργαρίτα φράουλα
Συστατικά:
- 45 ml τεκίλα
- 30 ml triple sec όπως cointreau
- 30 ml φρέσκο χυμό λάιμ
- 15 ml σιρόπι αγαύης
- 6 μέτριες φράουλες
- Πρέζα αλάτι kosher
- Πάγος
- Φράουλα για γαρνίρισμα
Ξεκινήστε την υπέροχη μαργαρίτα με μια υπέροχη τεκίλα. Μια κατεψυγμένη μαργαρίτα φράουλα χρειάζεται μια πινελιά γλυκύτητας. Τα περισσότερα από αυτά θα προέρχονται από τις φράουλες και το triple sec. Αλλά για να στρώσετε πραγματικά τη γλυκύτητα, πρέπει να προσθέσετε μια πινελιά σιροπιού αγαύης. Μην προσθέτετε πολλά όμως. Θέλετε να τονίζει, όχι να υπερκαλύπτει. Τα υπόλοιπα είναι αρκετά ξεκάθαρα. Χρησιμοποιήστε φράουλες μεσαίου μεγέθους. Εάν έχετε μούρα, ίσως χρησιμοποιήστε μόνο δύο ή τρία.
Οδηγίες παρασκευής
- Προψύξτε το ποτήρι στην κατάψυξη.
- Προσθέστε το λάιμ και τις φράουλες στο σέικερ για κοκτέιλ και ανακατέψτε τις φράουλες απαλά στο λάιμ (δεν χρειάζεται να τις σπάσετε, απλώς λιώστε τις λίγο).
- Προσθέστε την τεκίλα, το triple sec, την αγαύη, το αλάτι και μια μεγάλη χούφτα πάγο στο σέικερ.
- οποθετήστε το καπάκι και ανακινήστε δυνατά για περίπου 20 δευτερόλεπτα (ή έως ότου το σέικερ είναι πολύ παγωμένο στην αφή).
- Βγάλτε το ποτήρι από την κατάψυξη, γεμίστε το με φρέσκο πάγο και στραγγίστε το κοκτέιλ στο ποτήρι – το σουρωτήρι για το κοκτέιλ θα συγκρατήσει τον πάγο ενώ το φίλτρο με λεπτό διχτυωτό φίλτρο πιάνει όλα τα κομμάτια φράουλας.
- Γαρνίρουμε με μια φρέσκια φέτα φράουλα και σερβίρουμε.