Διατροφή

Κοκτέιλ Journalist: Μια κλασική αξία ή αλλιώς το Τέλειο Μαρτίνι

Κοκτέιλ Journalist: Μια κλασική αξία ή αλλιώς το Τέλειο Μαρτίνι
Κοκτέιλ Journalist: Δοκιμάστε απόψε ένα κλασικό κοκτέιλ που πολλοί αποκαλούν το τέλειο μαρτίνι, ισορροπώντας ανάμεσα στο γλυκό και το ξηρό!

Το Journalist Cocktail χρονολογείται τουλάχιστον από το 1930, όταν εμφανίστηκε στο Savoy Cocktail Book. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα τέλειο μαρτίνι – “τέλειο” με την έννοια του κοκτέιλ που σημαίνει ότι είναι φτιαγμένο με ίσα μέρη ξηρό και γλυκό βερμούτ – με υπέροχες γευστικές πινελιές, το Journalist είναι στεγνό και τραγανό, αλλά έχει μια πολυπλοκότητα και μια νότα πλούτου που το κάνουν ιδιαίτερα ελκυστικό.

Το The Journalist φαίνεται σαν ένα άλλο spinoff από την εξέλιξη του Martini. Όπως γνωρίζετε, το πρώτο Martini ήταν το Gin and Sweet Vermouth, ενώ αργότερα εξελίχθηκε στην ξηρή έκδοση που γνωρίζουμε σήμερα. Από αυτό προήλθε το Perfect Martini, ο όρος «τέλειο» που υποδηλώνει ποτά στα οποία το βερμούτ χωρίζεται εξίσου μεταξύ ξηρού και γλυκού. Όπως το Τέλειο Μανχάταν.

Συστατικά

60 ml τζιν
15 ml ξηρό βερμούτ
15 ml γλυκό βερμούτ
15 ml φρέσκος χυμός λεμονιού
15 ml κουρασάο
8 ml Angostura bitters

Ανακατεύουμε τα υλικά σε ένα μίξερ και γεμίζουμε με πάγο. Ανακατεύουμε καλά για 20 δευτερόλεπτα και στραγγίζουμε σε παγωμένο ποτήρι κοκτέιλ.