Διατροφή

Κόκορας Κρασάτος: Μια παραδοσιακή συνταγή κόκορα κρασάτου

Κόκορας Κρασάτος: Μια παραδοσιακή συνταγή κόκορα κρασάτου
Κόκορας Κρασάτος: Ο κόκορας κρασάτος είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που συνδυάζει τις γεύσεις του κοτόπουλου με τα αρώματα του κόκκινου κρασιού και των μπαχαρικών.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Ο κόκορας κρασάτος είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που συνδυάζει τις γεύσεις του κοτόπουλου με τα αρώματα του κόκκινου κρασιού και των μπαχαρικών. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για οικογενειακά γεύματα και ειδικές περιστάσεις και μπορεί να συνοδευτεί από ρύζι ή πουρέ πατάτας.


Υλικά:

  • 1 κόκορας (περίπου 1,5 – 2 κιλά), κομμένος σε μερίδες
  • 1/2 κιλό κρεμμυδάκια (φρέσκα ή κανονικά), κομμένα σε φέτες
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο, κομμένο σε ροδέλες
  • 1 πιπεριά (κόκκινη ή πράσινη), κομμένη σε κομμάτια
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί (ξηρό)
  • 2-3 μεγάλες ντομάτες, τριμμένες (ή ένα κουτί ντοματάκια)
  • 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 2-3 κλαδάκια θυμάρι
  • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη (προαιρετικά)
  • 2 φύλλα δάφνης

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία του κόκορα: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τις κομμένες μερίδες του κόκορα και σωτάρετε μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Αφαιρέστε τον από την κατσαρόλα και κρατήστε τον στην άκρη.
  2. Σωτάρισμα των λαχανικών: Στην ίδια κατσαρόλα, προσθέστε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και το καρότο. Σωτάρετε μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, προσθέστε την πιπεριά και ανακατέψτε για 2-3 λεπτά.
  3. Προσθήκη κρασιού: Επιστρέψτε τον κόκορα στην κατσαρόλα και περιχύστε τον με το κόκκινο κρασί. Αφήστε να βράσει για λίγα λεπτά, ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  4. Προσθήκη ντομάτας και μπαχαρικών: Ρίξτε τις τριμμένες ντομάτες, το θυμάρι, τα φύλλα δάφνης, αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη. Αφήστε το πιάτο να σιγοβράσει με καπάκι για περίπου 1,5 έως 2 ώρες, μέχρι ο κόκορας να γίνει τρυφερός και η σάλτσα να πήξει.
  5. Σερβίρισμα: Όταν είναι έτοιμο, σερβίρετε το κόκορα κρασάτο ζεστό, συνοδευμένο από ρύζι ή πουρέ και πασπαλίστε με φρέσκο θυμάρι .

Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για να την απολαύσετε με καλή παρέα και τη συνοδεία ενός ποτηριού κόκκινου κρασιού. Καλή σας όρεξη!