Διατροφή

Κέτο muffins: Muffins με αμύγδαλα, φράουλα και σοκολάτα για όσους αποφεύγουν τους υδατάνθρακες

Κέτο muffins: Muffins με αμύγδαλα, φράουλα και σοκολάτα για όσους αποφεύγουν τους υδατάνθρακες
Κέτο muffins: Αν ψάχνετε για ένα πιο υγιεινό σνακ με χαμηλούς υδατάνθρακες και δεν μπορείτε να βρείτε κάτι που να σας ταιριάζει απόλυτα, μην χάσετε ευκαιρία και δοκιμάστε τα κέτο muffins χωρίς γλουτένη τα οποία είναι τέλεια!

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Ως γνωστόν, το αμύγδαλο είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση χωρίς γλουτένη στο αλεύρι και είναι εξαιρετικά ευέλικτο στο ψήσιμο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από υγρά κέικ και τραγανά μπισκότα μέχρι αμυγδαλωτά και μπάρες. Ψάχνοντας μπορείτε να βρείτε και να ρίξετε μια ματιά σε αγαπημένες συνταγές αμυγδάλου. Αν ψάχνετε λοιπόν για ένα πιο υγιεινό σνακ με χαμηλούς υδατάνθρακες και δεν μπορείτε να βρείτε κάτι που να σας ταιριάζει απόλυτα, μην χάσετε ευκαιρία και δοκιμάστε τα κέτο muffins χωρίς γλουτένη τα οποία είναι τέλεια! Μπορείτε επίσης να τα φτιάξετε από σήμερα και να τα αποθηκεύσετε παγώνοντάς τα για αργότερα.


Τα πιο νόστιμα muffins για keto

Τα συστατικά είναι εύκολα προβάσιμα και είναι τα εξής:

  • 25gr περίπου 1/4 του φλιτζανιού αλεύρι καρύδας
  • 3 κουταλιές της σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 200gr περίπου 2 φλιτζάνια αμύγδαλο
  • 50gr περίπου ¼ του φλιτζανιού γλυκαντικό στέβια σε σκόνη
  • 250gr φράουλες, ξεφλουδισμένες, ψιλοκομμένες
  • 75gr μαύρη σοκολάτα με 85% κακάο ψιλοκομμένη
  • 3 αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • 2 κουταλιές της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • 60ml περίπου 1/4 του φλιτζανιού γάλα αμυγδάλου
  • 125γρ βούτυρο ανάλατο λιωμένο

Το ίδιο ισχύει και για την Παρασκευή του, τα πράγματα είναι πολύ απλά και εκεί. Πρέπει να προθερμάνετε τον φούρνο στους 170C στον αέρα. Βρείτε μία φόρμα σε μορφή muffin με 12 θήκες χωρητικότητας περίπου 80ml ή αγοράστε χάρτινες θήκες για muffin. Κοσκινίστε το αλεύρι καρύδας και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε το αμύγδαλο , τη στέβια, τις φράουλες και τη σοκολάτα και ανακατέψτε να ενωθούν. Χτυπάμε τα αυγά , τη βανίλια και το γάλα αμυγδάλου μαζί σε μια κανάτα. Προσθέστε το μείγμα των αυγών και το βούτυρο στα στεγνά υλικά και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μοιράστε το μείγμα στις έτοιμες θήκες για μάφιν και ψήστε για 20 με 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Ένα άλλο κόλπο είναι να βάζετε ένα μαχαίρι στο μείγμα και αν αυτό είναι ψημένο τότε το μαχαίρι θα βγει καθαρό. Έπειτα το αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά, να κρυώσει πριν τα μεταφέρουμε κάπου αλλού για να κρυώσουν εντελώς. Απολαύστε!