Διατροφή

Κέικ συνταγή: Μία συνταγή για το νοστιμότερο και ευκολότερο κέικ του κόσμου

Κέικ συνταγή: Μία συνταγή για το νοστιμότερο και ευκολότερο κέικ του κόσμου
Κέικ συνταγή: Μια από τις πιο απολαυστικές και απλές συνταγές για κέικ είναι το κλασικό παντεσπάνι βανίλιας.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Μια από τις πιο απολαυστικές και απλές συνταγές για κέικ είναι το κλασικό παντεσπάνι βανίλιας. Όχι μόνο είναι απίστευτα γευστικό, αλλά είναι και εύκολο στην παρασκευή του, απαιτώντας ελάχιστα υλικά και προσπάθεια. Ακολουθεί ένας οδηγός βήμα προς βήμα για τη δημιουργία αυτής της νόστιμης απόλαυσης.


Συστατικά

  • 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
  • 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 175°C και λαδώστε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ 9 ιντσών ή στρώστε την με λαδόκολλα. Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι μέχρι να ενωθούν καλά. Αφήνω στην άκρη. Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης, κρέμα μαζί το μαλακωμένο βούτυρο και την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να γίνει ελαφρύ και αφράτο. Αυτό μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός ή ένα μίξερ βάσης. Χτυπάτε τα αυγά, ένα κάθε φορά, βεβαιώνοντας ότι κάθε αυγό έχει ενσωματωθεί πλήρως πριν προσθέσετε το επόμενο. Στη συνέχεια, ανακατέψτε το εκχύλισμα βανίλιας. Στα υγρά προσθέτουμε σταδιακά τα ξηρά υλικά εναλλάξ με το γάλα. Ξεκινήστε και τελειώστε με τα ξηρά υλικά, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσέξτε να μην ανακατευτείτε υπερβολικά, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ένα πυκνό κέικ. Ρίχνουμε τη ζύμη στην ετοιμασμένη φόρμα του κέικ και την απλώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα.

Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που βάζετε στο κέντρο. Αφήστε το κέικ να κρυώσει στο ταψί για 10 λεπτά πριν το μεταφέρετε σε μια σχάρα για να κρυώσει εντελώς. Μόλις κρυώσει, μπορείτε να πασπαλίσετε το κέικ με ζάχαρη άχνη ή να το παγώσετε με το αγαπημένο σας γλάσο για μια επιπλέον πινελιά γλυκύτητας. Με την ελαφριά και αφράτη υφή του και την ακαταμάχητη γεύση βανίλιας, αυτό το πανεύκολο παντεσπάνι βανίλιας είναι βέβαιο ότι θα γίνει επιτυχία σε κάθε συγκέντρωση ή γιορτή. Απολαύστε το κέικ μόνο του ή ντύστε το με τα αγαπημένα σας toppings για μια πραγματικά απολαυστική απόλαυση!