Διατροφή

Κέικ πρωτεΐνης: Παγωμένο κέικ crumble λευκής σοκολάτας και βατόμουρου που θα σας ξετρελάνει

Κέικ πρωτεΐνης: Παγωμένο κέικ crumble λευκής σοκολάτας και βατόμουρου που θα σας ξετρελάνει
Κέικ πρωτεΐνης: Αυτό το παγωμένο κέικ με λευκή σοκολάτα και βατόμουρα, μπορεί να ακούγεται πλούσιο σε θερμίδες, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένας θησαυρός πρωτεΐνης.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Αυτό το παγωμένο κέικ με λευκή σοκολάτα και βατόμουρα, μπορεί να ακούγεται πλούσιο σε θερμίδες, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένας θησαυρός πρωτεΐνης. Αν λοιπόν χτίζετε μυς και θέλετε εκτός από στεγνό κρέας και λαχανικά να φάτε και κάτι που θα καταφέρει να σας βγάλει από αυτή τη διατροφική ρουτίνα, ήρθε η ώρα να το δοκιμάσετε. Το μαγικό με την παρασκευή αυτού του κέικ είναι ότι παρόλα τα λίγα υλικά που χρησιμοποιούμε η γεύση του είναι συναρπαστική. Πολλοί που έχουν δοκιμάσει να το φτιάξουν το προσφέρουν επίσης και σε φίλους, εφόσον η γεύση του δεν υστερεί σε τίποτα σε σχέση με τα συμβατικά γλυκά.


Τα συστατικά του είναι λίγα και εύκολα να τα βρεις. Για το crumble κέικ θα χρειαστούμε:

  • 265 γρ λευκή σοκολάτα
  • 55 γρ ανάλατο βούτυρο
  • 3 ασπράδια αυγών
  • 1 κρόκο αυγού
  • 1 κουταλιά της σούπας σκόνη με άρωμα βανίλιας
  • 1 κουταλιά της σούπας πάστα από κλαδάκι βανίλιας
  • 350 γρ κρέμα γάλακτος
  • 250 γρ μαρμελάδα μύρτιλο
  • 2 μπάλες παγωτό Blueberry

Η μέθοδος που θα χρησιμοποιήσετε είναι εξίσου απλή και πρέπει να:

  1. Τοποθετήστε τη λευκή σοκολάτα, το βούτυρο, τα 50 γραμμάρια κρέμα γάλακτος και την πάστα/απόσταγμα βανίλιας μαζί σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων
  2. Φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή ένταση σε βήματα των 30 δευτερολέπτων μέχρι να λιώσει
  3. Αφαιρέστε το μπολ από τον φούρνο μικροκυμάτων
  4. Ανακατέψτε τον κρόκο του αυγού στο μείγμα σοκολάτας και αφήστε το στην άκρη για 5 λεπτά
  5. Χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός, χτυπήστε την υπόλοιπη κρέμα (300 γρ.) μέχρι να γίνει μαλακή και στη συνέχεια αφήστε την στην άκρη.
  6. Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να σχηματίσουν μαλακές κορυφές
  7. Ρίχνουμε τη σαντιγί στα χτυπημένα ασπράδια και διπλώνουμε χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα
  8. Διπλώστε το 1/3 του μείγματος αυγού/κρέμας στο μείγμα της λιωμένης σοκολάτας και μετά διπλώστε το υπόλοιπο μείγμα
  9. Αδειάζετε το μείγμα σε μια φόρμα ψωμιού φροντίζοντας να καλυφθεί η φόρμα με πλαστική μεμβράνη
  10. Καταψύξτε για τουλάχιστον 5 ώρες ή μέχρι να σφίξει

  1. Όταν νομίζετε ότι η μους λευκής σοκολάτας έχει παγώσει, αφήστε το παγωτό να ξεπαγώσει για 10 λεπτά
  2. Βγάζετε το ταψί από την κατάψυξη και ρίχνετε τη μαρμελάδα μύρτιλο πάνω από την παγωμένη μους λευκής σοκολάτας
  3. Απλώστε ομοιόμορφα τη μαρμελάδα χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι
  4. Ρίξτε 2 μπάλες παγωτό Blueberry πάνω από τη μαρμελάδα
  5. Απλώστε ομοιόμορφα χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι για επάλειψη
  6. Παγώστε μέχρι να στερεοποιηθεί η επάνω στρώση ή για τουλάχιστον 2 ώρες
  7. Βγάζουμε το ταψί από την κατάψυξη και το ρίχνουμε ανάποδα σε ένα πιάτο
  8. Αφαιρέστε την πλαστική μεμβράνη
  9. Διακοσμήστε την παγωμένη λευκή σοκολάτα και το μύρτιλο με φρέσκα μούρα και βρώσιμα λουλούδια