Λατρεύουμε το κέικ και την Piña Colada, οπότε ήρθε η ώρα να φτιάξουμε την τέλεια καλοκαιρινή απόλαυση. Αυτή η συνταγή για κέικ είναι πανεύκολη και έτοιμη για φούρνο σε μόλις 10 λεπτά, που σημαίνει ότι είναι τέλεια για να τη φτιάξετε όταν φτάσουν ακόμα και απροειδοποίητοι καλεσμένοι.
Συστατικά
- 100 γρ βούτυρο ανάλατο
- 180 γρ κρέμα καρύδας
- 100 γρ ζάχαρη άχνη
- 150 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
- 150 γρ ανανάς κονσέρβας, στραγγισμένος και χοντροκομμένος
- 70 g αποξηραμένη καρύδα
- 3 μεγάλα αυγά
- 270 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 150 γρ λευκή σοκολάτα, χοντροκομμένη
- 30 ml λευκό ρούμι
- 100 γρ ζάχαρη άχνη
- 2 κ.σ. γάλα καρύδας
- 70 γραμμάρια κοκτέιλ μούρα, κομμένα στη μέση
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C, αλείφουμε με λάδι και στρώνουμε μια τετράγωνη φόρμα ψησίματος 20 εκ.
Βήμα 2
Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, 150 γραμμάρια από την κρέμα καρύδας και τις δύο ζάχαρες. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να διαλυθούν τα σάκχαρα. Αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά.
Βήμα 3
Στη συνέχεια, προσθέστε τον ανανά, 60 g της αποξηραμένης καρύδας, τα αυγά και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν.
Βήμα 4
Προσθέτουμε το αλεύρι και τη λευκή σοκολάτα και ανακατεύουμε να ενωθούν.
Βήμα 5
Αδειάζετε το κουρκούτι στην προετοιμασμένη φόρμα και ψήνετε για 35-40 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει, να ροδίσει και να είναι ελαφρώς ασπρόμαυρο στη μέση. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς μέχρι να τα βγάλουμε από το ταψί.
Βήμα 6
Για να τελειώσετε τα ξανθά, περιχύστε ομοιόμορφα το λευκό ρούμι και αφήστε το να μουλιάσει.
Βήμα 7
Εν τω μεταξύ, ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη και την υπόλοιπη κρέμα καρύδας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Περιχύνουμε τα κεκάκια και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη αποξηραμένη καρύδα και κεράσια κοκτέιλ. Καλή σας απόλαυση!