Αυτό το υπέροχο κέικ συνδυάζει την φρεσκάδα του πορτοκαλιού με την ζεστή γεύση του τζίντζερ και την πλούσια σοκολάτα. Είναι ιδανικό για έναν απογευματινό καφέ ή ως επιδόρπιο σε γιορτές και συγκεντρώσεις. Ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή για να δημιουργήσετε ένα νόστιμο και εντυπωσιακό κέικ.
Υλικά:
- 200 γρ. ζάχαρη
- 150 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 3 μεγάλα αυγά
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλάκι σόδα
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- 100 γρ. γιαούρτι
- Χυμός και ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 50 γρ. τζίντζερ (φρέσκο ή αποξηραμένο, ψιλοκομμένο)
- 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (λιωμένη)
- 50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια (για το γαρνίρισμα)
Οδηγίες:
- Προετοιμασία Υλικών: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Λαδώστε και αλευρώστε μια φόρμα κέικ διαμέτρου 24 εκ.
- Χτύπημα Υλικών: Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν λευκά. Προσθέστε τα αυγά, ένα-ένα, χτυπώντας συνεχώς για να ομογενοποιηθούν.
- Προσθήκη Υγρών: Προσθέστε το γιαούρτι, τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, καθώς και το ψιλοκομμένο τζίντζερ. Ανακατέψτε καλά.
- Στερεά Υλικά: Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Σταδιακά προσθέστε τα στερεά υλικά στο μείγμα του βουτύρου, ανακατεύοντας μέχρι να ενωθούν.
- Προσθήκη Σοκολάτας: Στο τέλος, προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατέψτε μέχρι να αναμιχθεί ομοιόμορφα. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και κομματάκια σοκολάτας.
- Ψήσιμο: Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε για περίπου 40-45 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μία οδοντογλυφίδα που θα τοποθετήσετε στη μέση του κέικ.
- Κρύωμα και Σερβίρισμα: Αφήστε το κέικ να κρυώσει στη φόρμα για 10 λεπτά και έπειτα μεταφέρετέ το σε μία σχάρα για να ολοκληρωθεί το κρύωμα. Μπορείτε να το γαρνίρετε με κορυφή σοκολάτας ή φρέσκα φρούτα.
Αυτό το κέικ με πορτοκάλι, τζίντζερ και σοκολάτα είναι έτοιμο για απόλαυση! Καλή σας όρεξη!