Διατροφή

Κέικ λεμονιού με παπαρουνόσπορο: Φρέσκο άρωμα και ανάλαφρη υφή

Κέικ λεμονιού με παπαρουνόσπορο: Φρέσκο άρωμα και ανάλαφρη υφή
Κέικ λεμονιού με παπαρουνόσπορο: Το κέικ παπαρουνόσπορου λεμονιού είναι ένα απολαυστικό επιδόρπιο που συνδυάζει τη λαμπερή γεύση των λεμονιών με τη λεπτή τραγανή γεύση των παπαρουνόσπορων, δημιουργώντας μια τέλεια ισορροπία γεύσεων και υφών

Το κέικ παπαρουνόσπορου λεμονιού είναι ένα απολαυστικό επιδόρπιο που συνδυάζει τη λαμπερή γεύση των λεμονιών με τη λεπτή τραγανή γεύση των παπαρουνόσπορων, δημιουργώντας μια τέλεια ισορροπία γεύσεων και υφών. Ακολουθεί μια απλή συνταγή για να απολαύσετε αυτή την κλασική απόλαυση:

Συστατικά:

1 και 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Ξύσμα από 2 λεμόνια
1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλιτζάνι απλό γιαούρτι
1/4 φλιτζάνι φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας παπαρουνόσπορους

Οδηγίες:

Προθερμάνετε και ετοιμάστε:

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 350°F (175°C). Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ 9 ιντσών ή την στρώνουμε με λαδόκολλα.
Ξηρά συστατικά:

Σε ένα μπολ χτυπάμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Προσθέστε το ξύσμα λεμονιού και τους παπαρουνόσπορους μέχρι να κατανεμηθούν ομοιόμορφα.
Υγρά συστατικά:

Σε ένα ξεχωριστό μεγάλο μπολ, κρέμα μαζί το μαλακωμένο βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ελαφρύ και αφράτο. Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
Ανακατεύουμε και ανακατεύουμε:

Προσθέστε σταδιακά το μείγμα ξηρού αλευριού στο μείγμα του βουτύρου, εναλλάξ με το γιαούρτι και το χυμό λεμονιού, ξεκινώντας και τελειώνοντας με τα ξηρά υλικά. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν, προσέχοντας να μην ανακατευτούν.
Ψήνω:

Ρίχνουμε τη ζύμη στην προετοιμασμένη φόρμα του κέικ και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που βάζετε στο κέντρο.
Ψύξτε και σερβίρετε:

Αφήστε το κέικ να κρυώσει στο ταψί για περίπου 10 λεπτά πριν το μεταφέρετε σε μια σχάρα για να κρυώσει εντελώς. Μόλις κρυώσει, μπορείτε προαιρετικά να πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη ή να περιχύσετε με γλάσο λεμονιού για επιπλέον γλυκύτητα.


Προτάσεις σερβιρίσματος:

Το κέικ παπαρουνόσπορου λεμονιού συνδυάζεται υπέροχα με ένα φλιτζάνι τσάι ή καφέ για μια απολαυστική απογευματινή απόλαυση.
Σερβίρετε φέτες από αυτό το κέικ ως επιδόρπιο ή ως γλυκιά προσθήκη σε brunch ή απογευματινές συγκεντρώσεις τσαγιού.
Απολαύστε τις φωτεινές, εσπεριδοειδείς γεύσεις και τη λεπτή υφή αυτού του κέικ παπαρουνόσπορου λεμονιού, ιδανικό για κάθε περίσταση ή όποτε λαχταράτε μια έκρηξη λεμονάτης γεύσης!