Αυτοί οι χορτοφαγικοί κεφτέδες είναι απίστευτα εύκολοι και σούπερ ευέλικτοι! Συσκευασμένο με κουνουπίδι, κινόα, καστανό ρύζι, σκόρδο και μπαχαρικά. Τοποθετήστε τα στον καταψύκτη σας και ο μελλοντικός σας εαυτός θα σας ευχαριστήσει.
Τα πιο εύκολα κεφτεδάκια που έχετε φτιάξει ποτέ
Συστατικά συνταγής:
- ένα σακουλάκι με ρύζι και κουνουπίδι ή 3 φλιτζάνια μπουμπούκια κουνουπιδιού
- 1 1/2 φλιτζάνι μαγειρεμένη κινόα ή καστανό ρύζι
- 1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
- 2 αυγά
- 1-2 κουταλάκια του γλυκού μπαχαρικά για γεύση (σκόνη τσίλι, πάπρικα και/ή κύμινο θα λειτουργήσουν)
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ελαιόλαδο για να το αλείψετε από πάνω
Οδηγίες παρασκευής
Κουνουπίδι και ρύζι: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βράζουμε το ρύζι κουνουπιδιού στον ατμό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας στο φούρνο μικροκυμάτων. Κάντε το ίδιο για το ρύζι ώστε να είναι ζεστό και απαλό. (Αν χρησιμοποιείτε μπουκίτσες κουνουπιδιού, βράστε μέχρι να μαλακώσουν και στραγγίστε.)
Ανακατέψτε: Περάστε το κουνουπίδι και την κινόα μέσω ενός επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να γίνουν ένα. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύετε με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα. Τυλίξτε σε μικρές μπάλες (περίπου μια γεμάτη κουταλιά της σούπας ανά μπάλα ήταν το καλύτερο για μένα).
Μαγείρεμα: Αλείφουμε γενναιόδωρα με ελαιόλαδο και ψήνουμε για 20 λεπτά. Σερβίρετε με νόστιμες σάλτσες, σαλάτες, μπολ ή καταψύξτε για αργότερα!