Διατροφή

Καθαρά Δευτέρα: Εύκολη παέγια έτοιμη σε λίγα μόλις λεπτά

Καθαρά Δευτέρα: Εύκολη παέγια έτοιμη σε λίγα μόλις λεπτά
Καθαρά Δευτέρα: Αν προτιμάτε μία διαφορετική συνταγή θαλασσινών για την Καθαρά Δευτέρα, δημιουργήστε αυτή την γρήγορη Ισπανική συνταγή.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Φτιάξτε αυτή την εύκολη εκδοχή του παραδοσιακού ισπανικού πιάτου με θαλασσινά. Προσθέστε έξτρα υλικά, όπως chorizo και αρακά αν θέλετε.


Εύκολη παέγια

Συστατικά συνταγής:

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κάθε καυτή καπνιστή πάπρικα και αποξηραμένο θυμάρι
  • 300 γρ ρύζι παέγια ή ριζότο
  • 3 κουταλιές της σούπας ξηρό σέρι ή λευκό κρασί (προαιρετικά)
  • 400 γραμμάρια κονσέρβας ψιλοκομμένες ντομάτες με σκόρδο
  • 900 ml ζωμός κοτόπουλου
  • 400 g κατεψυγμένο μείγμα θαλασσινών, αποψυγμένο
  • 1 λεμόνι, ½ χυμό, ½ κομμένο σε φέτες
  • χούφτα πλατύφυλλο μαϊντανό, χοντροκομμένο

Μέθοδος παρασκευής:

ΒΗΜΑ 1

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαλακώνουμε για 5 λεπτά.


ΒΗΜΑ 2

Προσθέτουμε την καπνιστή πάπρικα, το θυμάρι και το ρύζι παέγια, ανακατεύουμε για 1 λεπτό και στη συνέχεια ρίχνουμε το σέρι, εάν χρησιμοποιούμε. Μόλις εξατμιστεί, ανακατεύουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τον ζωμό κοτόπουλου.
ΒΗΜΑ 3

Αλατοπιπερώστε και μαγειρέψτε, ακάλυπτα, για περίπου 15 λεπτά, ανακατεύοντας ξανά και ξανά μέχρι το ρύζι να είναι σχεδόν τρυφερό και να περιβάλλεται ακόμα με λίγο υγρό.
ΒΗΜΑ 4

Ανακατεύουμε με το μείγμα θαλασσινών και σκεπάζουμε με ένα καπάκι. Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν τα θαλασσινά και να μαλακώσει το ρύζι. Στύβουμε πάνω από το χυμό λεμονιού, σκορπίζουμε πάνω από τον μαϊντανό και σερβίρουμε με τις φέτες λεμονιού.