Όλο και περισσότεροι άνθρωποι υποφέρουν από πρηξίματα στην κοιλιά κάτι το οποίο προκαλεί μια δύσκολη και όχι φυσιολογική πέψη. Αυτή η κατάσταση μπορεί να δημιουργήσει δυσκολίες και σε άλλους τομείς της υγείας σας. Γι’ αυτό οι ειδικοί προτείνουν κάποιες διατροφικές λύσεις που λύνουν αυτό το πρόβλημα.
Για μερικούς από εμάς , ορισμένα τρόφιμα μπορεί να προκαλέσουν μια σειρά από συμπτώματα που μπορεί να είναι από φούσκωμα μέχρι και κράμπες στην περιοχή της κοιλιάς που είναι πολύ δυσάρεστες . Το πεπτικό σύστημα είναι μια σύνθετη διαδικασία και η έλλειψη γνώσης για το πώς πρέπει να φροντίσει κανείς για αυτό μπορεί να είναι επιζήμιο για τη συνολική υγεία μας.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, το 70% των πεπτικών προβλημάτων προκαλούνται και πυροδοτούνται από μια αιτία. Αυτό λοιπόν που συνιστούν οι εμπειρογνώμονες είναι να προχωρήσει κανείς στη διακοπή συγκεκριμένων τροφών όπως είναι γλουτένη, η ζάχαρη ή τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Κρατώντας ένα ημερολόγιο τροφίμων μπορείτε να παρακολουθεί κάποιος τι είναι αυτό που προκαλεί τα συμπτώματά και κατά συνέπεια τα περαιτέρω προβλήματα.
Από την πλευρά της η διατροφολόγος Christine Bailey ενθαρρύνει την κατανάλωση τροφών που έχουν υποστεί ζύμωση προκειμένου να κρατηθούν ισοσκελισμένα τα βακτήρια στο πεπτικό σύστημα. Επίσης, συνιστά την εισαγωγή του συκωτιού στη διατροφή για να προστατευθεί το βλεννογόνο του εντέρου , και συμβουλεύει την κατανάλωση ζωμού οστών , η οποία είναι γεμάτη με μεταλλικά στοιχεία και κολλαγόνο για την αποκατάσταση της επένδυσης του εντέρου.
Αυτό που πρέπει να κάνει κάποιος ο οποίος υποφέρει από πρηξίματα είναι να απομονώσει τις «ύποπτες» τροφές και στη συνέχεια να τις εντοπίσει έτσι ώστε να λύσει δια παντός το πρόβλημα της δυσλειτουργικής πέψης.
Επιμέλεια: Αρετή Διαμάντη