Υπάρχουν λίγα πράγματα τόσο νόστιμα και οικεία όσο μια γλυκιά, πλούσια, με ξηρούς καρπούς πίτα με πεκάν. Είναι απλή, νόστιμη και συνδυάζεται σε λιγότερο από μία ώρα. Εάν έχετε πεκάν και μερικά βασικά είδη κουζίνας, πιθανότατα έχετε όλα όσα χρειάζεστε για να φτιάξετε αυτήν την πίτα με πεκάν.
Υλικά για πίτα πεκάν
- Ζάχαρη: Αυτή η συνταγή απαιτεί σχεδόν δύο φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη. Μερικοί κριτικοί λένε ότι τους αρέσει να χρησιμοποιούν ένα μείγμα λευκών και καφέ σακχάρων.
- Σιρόπι: Το σκούρο σιρόπι καλαμποκιού προσθέτει υφή, όγκο και βαθιά γεύση. Για πιο ελαφριά γεύση, χρησιμοποιήστε ελαφρύ σιρόπι καλαμποκιού.
- Βούτυρο: Το βούτυρο δίνει σε αυτή την πίτα πλούτο και νόστιμο βάθος γεύσης.
- Άμυλο καλαμποκιού και νερό: Δύο κουταλάκια του γλυκού άμυλο καλαμποκιού και μια κουταλιά της σούπας κρύο νερό συνεργάζονται για να βοηθήσουν να πήξει η γέμιση.
- Αυγά: Τα ολόκληρα αυγά βοηθούν στη σύνδεση της γέμισης και προσθέτουν ευπρόσδεκτη υγρασία.
- Αλάτι: Μια πρέζα αλάτι ενισχύει πολύ τις άλλες γεύσεις στη γέμιση.
- Βανίλια: Το εκχύλισμα βανίλιας ενισχύει τη γεύση με έναν γλυκό, ευχάριστο για το κοινό τρόπο. Σίγουρα δεν θέλετε να παραλείψετε αυτό το συστατικό.
- Πεκάν: Τι θα ήταν η πίτα με πεκάν χωρίς τα πεκάν; Τα κομμένα ή ψιλοκομμένα πεκάν θα λειτουργήσουν καλά για αυτή τη συνταγή.
- Κρούστα πίτας: Χρησιμοποιήστε την κορυφαία κρούστα πίτας με νιφάδες βουτύρου για εγγυημένα νόστιμα αποτελέσματα. Φυσικά, μια παγωμένη ή ψυγμένη κρούστα θα λειτουργήσει σε ένα τσίμπημα.
Πώς να φτιάξετε πίτα με πεκάν
Βράστε τη ζάχαρη το σιρόπι καλαμποκιού το βούτυρο, το άμυλο καλαμποκιού και το νερό σε μια μικρή κατσαρόλα. Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε τα χτυπημένα αυγά με το αλάτι και τη βανίλια. Ανακατεύουμε τα πεκάν. Προσθέστε το μείγμα μαγειρεμένης ζάχαρης στο μείγμα πεκάν και στη συνέχεια ανακατέψτε να ενωθούν. Ρίχνουμε τη γέμιση στο κέλυφος της πίτας και ψήνουμε.