Διατροφή

Καρύδα γλυκό: Ποια είναι η πιο νόστιμη γλυκιά συνταγή με καρύδα;

Καρύδα γλυκό: Ποια είναι η πιο νόστιμη γλυκιά συνταγή με καρύδα;
Καρύδα γλυκό: Μια από τις πιο απολαυστικές γλυκές λιχουδιές με καρύδα είναι τα αμυγδαλωτά καρύδας.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Μια από τις πιο απολαυστικές γλυκές λιχουδιές με καρύδα είναι τα αμυγδαλωτά καρύδας. Αυτά τα απολαυστικά γλυκά δεν είναι μόνο εύκολα στην παρασκευή τους, αλλά και απίστευτα νόστιμα, προσφέροντας ένα τέλειο μείγμα λαστιχένιας υφής και πλούσιας γεύσης καρύδας. Ακολουθεί μια απλή συνταγή για κλασικά αμυγδαλωτά καρύδας.


Συστατικά

  • 3 φλιτζάνια τριμμένη καρύδα (ζαχαρωμένη ή χωρίς ζάχαρη, ανάλογα με την προτίμηση)
  • 3/4 φλιτζανιού ζαχαρούχο γάλα
  • 2 μεγάλα ασπράδια αυγών
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 160°C. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα ή ένα ταψί σιλικόνης. Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης, συνδυάστε την τριμμένη καρύδα, το ζαχαρούχο γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά και η καρύδα να επικαλυφθεί ομοιόμορφα με το μείγμα συμπυκνωμένου γάλακτος. Σε ένα ξεχωριστό καθαρό μπολ, χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές. Αυτό θα διαρκέσει περίπου 2-3 λεπτά χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα. Διπλώστε απαλά τα χτυπημένα ασπράδια στο μείγμα καρύδας μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Προσέξτε να μην ξεφουσκώσουν τα ασπράδια. θέλετε να διατηρήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο όγκο για να εξασφαλίσετε μια ελαφριά και αέρινη υφή. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι ή μια σέσουλα μπισκότων, ρίξτε στρογγυλεμένες κουταλιές της σούπας από το μείγμα καρύδας στο έτοιμο φύλλο ψησίματος, με απόσταση περίπου 1 ίντσας μεταξύ τους. Ψήνετε τα αμυγδαλωτά στον προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι άκρες και να ψηθούν ελαφρά οι κορυφές. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε τα αμυγδαλωτά να κρυώσουν στο ταψί για λίγα λεπτά πριν τα μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.


Μόλις κρυώσει, μπορείτε να απολαύσετε τα υπέροχα σπιτικά αμυγδαλωτά σας με καρύδα! Αυτές οι γλυκές λιχουδιές μπορούν να αποθηκευτούν σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για έως και μια εβδομάδα. Αυτά τα αμυγδαλωτά καρύδας είναι τέλεια για κάθε περίσταση, είτε λαχταράτε ένα γλυκό σνακ είτε αναζητάτε ένα υπέροχο επιδόρπιο για να το μοιραστείτε με την οικογένεια και τους φίλους σας. Ο συνδυασμός μαστιχωτής καρύδας και γλυκού συμπυκνωμένου γάλακτος είναι βέβαιο ότι θα ικανοποιήσει το γλυκό σας και θα σας αφήσει να θέλετε περισσότερο!