Διατροφή

Καλοκαιρινό επιδόρπιο: Crumble φρούτων για ένα γευστικό καλοκαίρι

Καλοκαιρινό επιδόρπιο: Crumble φρούτων για ένα γευστικό καλοκαίρι
Καλοκαιρινό επιδόρπιο: Είναι τόσο καλό για να το τσιμπολογήσετε, αλλά και υπέροχο, όπως και πολλά άλλα από τα απλά καλοκαιρινά επιδόρπια όπως αυτό!

Αυτό το καλοκαιρινό επιδόρπιο είναι μία από τις καλύτερες επιλογές που μπορείτε να κάνετε! Το νόστιμο καλοκαιρινό crumble φρούτων που φτιάχνεται με φρέσκες φράουλες, κεράσια και βατόμουρα, απλά ρίχνετε όσα φρέσκα μούρα έχετε διαθέσιμα και είναι έτοιμο! Μια πλούσια σιροπιαστή σάλτσα μούρων βρίσκεται κάτω από την τραγανή επικάλυψη crumble και το στρώμα φρούτων.

 

Crumble κόκκινων φρούτων

Συστατικά συνταγής:

Για το crumble topping:

  • 100 γρ μαλακή καστανή ζάχαρη
  • 100 γρ βούτυρο ανάλατο, κρύο και κομμένο σε κύβους
  • 150 γρ αλεύρι απλό

Για τη γέμιση:

  • 75 γρ ζάχαρη άχνη
  • 300 γρ σμέουρα
  • 300 γρ φράουλες ξεφλουδισμένες και κομμένες στη μέση
  • 100 γραμμάρια βατόμουρα
  • 50 γρ φραγκοστάφυλα

Μέθοδος παρασκευής:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις φράουλες και τα σμέουρα για τη γέμιση μαζί με τη ζάχαρη. Αφήνουμε να σιγοβράσει σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Ρίχνουμε ένα κουτάλι στη βάση ενός γυάλινου ταψιού που αντιστέκεται στη θερμότητα. Βάζουμε το βούτυρο και το αλεύρι σε ένα πολυμηχάνημα και χτυπήστε τα μέχρι να θυμίσουν τραχιά τριμμένη φρυγανιά. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε με κουτάλι το crumble topping πάνω από τα φρούτα και μετά πασπαλίζουμε από πάνω τα φραγκοστάφυλα και τα βατόμουρα. Ψήνουμε για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επικάλυψη. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά πριν σερβίρουμε.