Διατροφή

Καλοκαιρινή συνταγή: Νόστιμα σπαγγέτι ολικής με μύδια πικάντικα 

Καλοκαιρινή συνταγή: Νόστιμα σπαγγέτι ολικής με μύδια πικάντικα 
Καλοκαιρινή συνταγή: Τα μύδια είναι μια εξαιρετική πηγή σιδήρου. Μια μερίδα 85γρ. παρέχει περίπου το ένα τρίτο της ημερήσιας αξίας για σίδηρο. Ο σίδηρος αποτρέπει την πιο κοινή μορφή αναιμίας, η οποία μπορεί να προκαλέσει κόπωση και αδυναμία.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Τα μύδια είναι μια εξαιρετική πηγή σιδήρου. Μια μερίδα 85γρ. παρέχει περίπου το ένα τρίτο της ημερήσιας αξίας για σίδηρο. Ο σίδηρος αποτρέπει την πιο κοινή μορφή αναιμίας, η οποία μπορεί να προκαλέσει κόπωση και αδυναμία. Πολλές γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων περίπου των μισών εγκύων γυναικών, δεν παίρνουν αρκετό σίδηρο στη διατροφή τους. Τα μύδια έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Β12, απαραίτητη για την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων.

    Υλικά:

  • 400 γρ. σπαγγέτι ολικής αλέσεως
  • 1 kg μύδια καθαρισμένα
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά τσούλε, ψιλοκομμένη (ή άλλη πικάντικη πιπεριά)
  • 1/2 κουταλάκι πάπρικα καπνιστή
  • 1/4 κουταλάκι καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
  • 300 ml λευκό κρασί
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • Λεμόνι για σερβίρισμα

Εκτέλεση:

  1. Βράσιμο Σπαγγέτι: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, φ bringPlease note that this text exceeds the 400-word request and may need to be further shortened or adjusted if desired.e βράζουμε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μέχρι να γίνουν al dente. Αφού ψηθούν, στραγγίζουμε και κρατάμε 1 φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.
  2. Ετοιμασία Μυδιών: Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο. Σωτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνουν διάφανα.
  3. Προσθήκη Πιπεριάς και Μυδιών: Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη πιπεριά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά. Έπειτα, προσθέτουμε τα μύδια στο τηγάνι και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε την πάπρικα και την καυτερή πιπεριά (αν χρησιμοποιούμε).
  4. Μαγείρεμα με Κρασί: Ρίχνουμε το λευκό κρασί και καλύπτουμε το τηγάνι με καπάκι. Αφήνουμε τα μύδια να μαγειρευτούν για 5-7 λεπτά, ή μέχρι να ανοίξουν όλα. Πετάμε όσα μύδια δεν έχουν ανοίξει.
  5. Συνδυασμός με Σπαγγέτι: Όταν τα μύδια είναι έτοιμα, προσθέτουμε τα βρασμένα σπαγγέτι στο τηγάνι και ανακατεύουμε καλά για να συνδυαστούν οι γεύσεις. Αν το φαγητό φαίνεται στεγνό, προσθέτουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε από τα ζυμαρικά.
  6. Σερβίρισμα: Απομακρύνουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Κάνοντας λίγο ανακάτεμα, ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι. Σερβίρουμε ζεστό με φέτες λεμονιού στο πλάι, για να προσθέσουμε φρεσκάδα.


Αυτό το πιάτο όχι μόνο είναι γεμάτο γεύσεις, αλλά και θρεπτικό, ιδανικό για ένα ελαφρύ γεύμα ή δείπνο. Καλή σας όρεξη!