Το καλοκαίρι έχει κάνει τις πρώτες του εμφανίσεις και η ζέστη μας κάνει να μην πεινάμε πολύ. Ωστόσο, ακόμα και το φαγητό που πρέπει να φάμε, θέλουμε να είναι δροσερό και να μας δώσει την απαραίτητη ενέργεια που χρειαζόμαστε. Ένα τέτοιο πιάτο αποτελεί η σαλάτα με ντομάτα, φέτα και κριθαράκι. Αποτελεί μία υγιεινή επιλογή, η οποία θα σας δώσει τα κατάλληλα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα σας το καλοκαίρι.
Δροσερή καλοκαιρινή σαλάτα
Συστατικά:
- 1 φλιτζάνι άψητο κριθαράκι
- ¼ φλιτζάνι πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
- 1 φλιτζάνι τυρί φέτα σε κύβους
- 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 ώριμη ντομάτα, ψιλοκομμένη
- ¼ φλιτζάνι παρθένο ελαιόλαδο
- ⅛ φλιτζάνι χυμό λεμονιού
- Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
Παρασκευή συνταγής:
Βήμα 1: Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελαφρώς αλατισμένο νερό να βράσει. Μαγειρέψτε το κριθαράκι για 8 έως 10 λεπτά ή μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίστε και ξεπλύνετε με κρύο νερό.
Βήμα 2: Όταν κρυώσει το κριθαράκι, το μεταφέρουμε σε ένα μέτριο μπολ και ανακατεύουμε μέσα τις ελιές, τη φέτα, τον μαϊντανό, τον άνηθο και την ντομάτα. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε μαζί το λάδι και το χυμό λεμονιού. Περιχύνουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά. Καρικέψτε με αλάτι και πιπέρι βάσει της γεύσης σας. Αφήστε το να κρυώσει πριν το σερβίρετε.