Αυτή η πικάντικη σαλάτα με καλαμπόκι και αβοκάντο είναι ιδανική για καλοκαιρινά μπάρμπεκιου, πικνίκ ή ως υγιεινή προσθήκη στα γεύματα της εβδομάδας. Τα ζωηρά χρώματα και οι τολμηρές γεύσεις της είναι βέβαιο ότι θα σας ενθουσιάσουν!
Συστατικά:
- 4 φρέσκα καλαμπόκια, ξεφλουδισμένα
- 2 ώριμα αβοκάντο, κομμένα σε κύβους
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
- 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 1/4 φλιτζάνι φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά jalapeño, ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη
- Χυμός από 2 λάιμ
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο
- 1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
Οδηγίες:
- Ψήστε το καλαμπόκι: Προθερμάνετε το γκριλ σας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αλείφουμε τα στάχυα με λίγο ελαιόλαδο και τα βάζουμε σε σχάρα. Ψήστε το καλαμπόκι στη σχάρα για περίπου 10-15 λεπτά, γυρίζοντας περιστασιακά μέχρι να απανθρακωθούν όλες οι πλευρές. Βγάζουμε το καλαμπόκι από τη σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Ετοιμάστε τα λαχανικά: Όσο κρυώνει το καλαμπόκι, ετοιμάστε τα άλλα λαχανικά. Κόβουμε σε κύβους τα αβοκάντο, την πιπεριά και τα ντοματίνια. Ψιλοκόβουμε το κόκκινο κρεμμύδι, τον κόλιαντρο και το jalapeño. Τοποθετήστε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης.
- Κόψτε το καλαμπόκι: Μόλις το καλαμπόκι κρυώσει αρκετά για να το χειριστείτε, χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι για να κόψετε τους πυρήνες από το στάχυ. Προσθέστε τα κουκούτσια του καλαμποκιού στο μπολ με τα λαχανικά.
- Φτιάξτε το ντρέσινγκ: Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε μαζί το χυμό λάιμ, το ελαιόλαδο, το αλεσμένο κύμινο, την καπνιστή πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι. Προσαρμόστε το καρύκευμα στη γεύση.
- Ανακατεύουμε και σερβίρουμε: Περιχύνουμε με το dressing το μείγμα καλαμποκιού και λαχανικών. Ανακατέψτε απαλά τα πάντα μέχρι να ενωθούν καλά. Προσέξτε να μην πολτοποιήσετε τα αβοκάντο. Δοκιμάστε και προσαρμόστε το καρύκευμα αν χρειάζεται.
- Ψύξτε και απολαύστε: Για την καλύτερη γεύση, σκεπάστε τη σαλάτα και αφήστε τη να κρυώσει στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν τη σερβίρετε. Αυτό επιτρέπει στις γεύσεις να ενωθούν. Σερβίρετε τη σαλάτα κρύα ως δροσιστικό συνοδευτικό ή ελαφρύ κυρίως πιάτο.