Διατροφή

Κακάο: Φτιάξτε τις δικές σας σοκολάτες στο σπίτι

Κακάο: Φτιάξτε τις δικές σας σοκολάτες στο σπίτι
Κακάο: Αν θέλετε να δημιουργήσετε κάτι πρωτότυπο, μπορείτε να φτιάξετε τις δικές σας μπάρες σοκολάτας.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Αν θέλετε να δημιουργήσετε κάτι πρωτότυπο, μπορείτε να φτιάξετε τις δικές σας μπάρες σοκολάτας. Μπορεί να είναι πιο εύκολο να αγοράσετε σοκολάτες από το σούπερ μάρκετ, αλλά το να δημιουργήσετε τις δικές σας με σπιτικά υλικά και με την βοήθεια των παιδιών σας, κάνει την διαδικασία πιο διασκεδαστική!

Σπιτική μαύρη σοκολάτα

Συστατικά συνταγής:

  • 140 γρ βούτυρο κακάο
  • 70 g ακατέργαστη σκόνη κακάο ή σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας καθαρό σιρόπι σφενδάμου ή 42 γραμμάρια ζάχαρη καρύδας
  • 1 πρέζα θαλασσινό αλάτι

Οδηγίες παρασκευής:

  • Ψιλοκόψτε ή τρίψτε το βούτυρο κακάο σε μικρά κομμάτια παρόμοιου μεγέθους. Σημειώστε ότι όσο πιο μικρό είναι το βούτυρο κακάο τριμμένο ή ψιλοκομμένο, τόσο πιο γρήγορα θα λιώσει. Μεταφέρετε το ψιλοκομμένο βούτυρο κακάο σε μια μικρή κατσαρόλα.
  • Ζεσταίνετε μια μεγαλύτερη κατσαρόλα γεμάτη νερό και την αφήνετε να πάρει μια πλήρη βράση και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μια ήπια βράση. Τοποθετείτε την κατσαρόλα με το βούτυρο κακάο στο νερό και το κρατάτε με το ένα χέρι ενώ με το άλλο ανακατεύετε μέχρι να λιώσει. Εάν θέλετε, ελέγξτε τη θερμοκρασία του βουτύρου κακάο – θα πρέπει να είναι 115 βαθμούς F ή χαμηλότερη.
  • Αφαιρέστε το βούτυρο κακάο από τη φωτιά και ανακατέψτε τη σκόνη κακάο και το γλυκαντικό (στην περίπτωσή μου, ζάχαρη καρύδας ή καθαρό σιρόπι σφενδάμου) μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν κρεμώδη.
  • Ρίξτε το μείγμα σοκολάτας στις φόρμες σοκολάτας και αφήστε τις να μείνουν σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον 20 λεπτά για να σταθεροποιηθούν ελαφρώς. Μεταφέρετε τη σοκολάτα στο ψυγείο (την κρατάτε επίπεδη για να μην χυθεί και στεγνώσει ομοιόμορφα) και την αφήνετε να σφίξει εντελώς.
    Αποθηκεύστε τη σοκολάτα σε σακούλα με φερμουάρ στο ψυγείο σας για έως και 3 μήνες!

Σημειώσεις

Εάν δεν διαθέτετε ζυγαριά, χρησιμοποιήστε:

  • 1 φλιτζάνι βούτυρο κακάο
  • 2/3 φλιτζανιού κακάο σε σκόνη
  • 2 κουταλιές της σούπας καθαρό σιρόπι σφενδάμου
  • πρέζα θαλασσινό αλάτι