Διατροφή

Kabobs: Μοσχαρίσιο κρέας σε κύβους μαριναρισμένο σε μείγμα ελαιόλαδου, σκόρδου και μυρωδικών

Kabobs: Μοσχαρίσιο κρέας σε κύβους μαριναρισμένο σε μείγμα ελαιόλαδου, σκόρδου και μυρωδικών
Το βοδινό kabobs είναι ένα νόστιμο και ευέλικτο πιάτο που είναι τέλειο για ψήσιμο στη σχάρα. Το κλειδί για να φτιάξετε γευστικά και τρυφερά kabob από μοσχαρίσιο κρέας είναι να μαρινάρετε το κρέας πριν το ψήσιμο.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Το βοδινό kabobs είναι ένα νόστιμο και ευέλικτο πιάτο που είναι τέλειο για ψήσιμο στη σχάρα. Το κλειδί για να φτιάξετε γευστικά και τρυφερά kabob από μοσχαρίσιο κρέας είναι να μαρινάρετε το κρέας πριν το ψήσιμο. Σε αυτή τη συνταγή, θα σας δείξουμε πώς να φτιάξετε μοσχαρίσια kabobs που σίγουρα θα εντυπωσιάσουν την οικογένεια και τους φίλους σας.

Για να φτιάξετε μοσχαρίσια kabobs, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα συστατικά:

  • 1 1/2 κιλό βοδινό κρέας, κομμένο σε κύβους 1 ίντσας
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κομμάτια
  • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε κομμάτια
  • 1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε κομμάτια
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες

 

Οδηγίες:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και το θυμάρι. Προσθέστε τους κύβους του βοείου κρέατος στο μπολ και ανακατέψτε να καλυφθεί το βόειο κρέας με τη μαρινάδα. Καλύψτε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή μέχρι όλη τη νύχτα.
  2. Όσο μαρινάρεται το μοσχάρι, ετοιμάστε τα λαχανικά για τα kabobs. Κόβουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε κομμάτια 1 ίντσας.
  3. Προθερμάνετε το γκριλ σας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  4. Μόλις τελειώσει το μαρινάρισμα του βοείου κρέατος, περάστε το βοδινό κρέας, τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε σουβλάκια. Φροντίστε να εναλλάσσετε τα κομμάτια του βοείου κρέατος και των λαχανικών για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφο μαγείρεμα.
  5. Τοποθετήστε τα kabob του βοείου κρέατος στη σχάρα και μαγειρέψτε για περίπου 10-12 λεπτά ή μέχρι το βόειο κρέας να ψηθεί στο επιθυμητό επίπεδο ψησίματος. Γυρίζετε τα kabob περιστασιακά για να βεβαιωθείτε ότι θα ψηθούν ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές.
  6. Μόλις ψηθεί το μοσχάρι, αφαιρέστε τα kabob από τη σχάρα και αφήστε τα να ξεκουραστούν για λίγα λεπτά πριν τα σερβίρετε.
  7. Σερβίρετε τα μοσχαρίσια kabobs ζεστά, με μια πλευρά από ρύζι ή μια σαλάτα.

Το βοδινό kabob είναι ένα τέλειο πιάτο για ένα καλοκαιρινό μπάρμπεκιου ή ένα δείπνο το βράδυ της εβδομάδας. Ο συνδυασμός τρυφερού μοσχαρίσιου κρέατος και γευστικών λαχανικών ψημένων στην τελειότητα είναι βέβαιο ότι θα είναι μια επιτυχία με την οικογένεια και τους φίλους σας. Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτά τα μοσχαρίσια kabob για το επόμενο γεύμα σας και απολαύστε τις υπέροχες γεύσεις αυτού του κλασικού πιάτου.