Αυτό το ιταλικό ζυμαρικό με λουκάνικο είναι ένα νόστιμο και ανακουφιστικό γεύμα που θα λατρέψει όλη η οικογένεια. Το γευστικό λουκάνικο σε συνδυασμό με την κρεμώδη σάλτσα και τα τρυφερά ζυμαρικά συνθέτουν ένα χορταστικό πιάτο που είναι τέλειο για κάθε μέρα της εβδομάδας.
Συστατικά:
- 1 κιλό ιταλικό λουκάνικο
- 1 κιλό ζυμαρικά (όπως πένες ή φουσίλι)
- 1 κονσέρβα ντομάτες σε κύβους
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1/2 φλιτζάνι ζωμός κότας
- 1/2 φλιτζάνι παχύρρευστη κρέμα
- 1/4 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
- 1 κουταλάκι ξερό βασιλικό
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ξερή
- Αλάτι και πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- Φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος (για γαρνίρισμα)
Οδηγίες:
- Ξεκινήστε μαγειρεύοντας τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ιταλικό λουκάνικο και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί, κόβοντάς το σε μικρότερα κομμάτια με μια σπάτουλα.
- Προσθέστε το κρεμμύδι σε κύβους και το ψιλοκομμένο σκόρδο στο τηγάνι. Μαγειρέψτε για λίγα λεπτά μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο και μυρωδάτο.
- Ρίχνουμε στην κονσέρβα κομμένες ντομάτες και ζωμό κότας. Ανακατεύουμε να ενωθούν και αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 10 λεπτά, αφήνοντας τις γεύσεις να ενωθούν.
- Προσθέστε την παχύρρευστη κρέμα, την τριμμένη παρμεζάνα, τον αποξηραμένο βασιλικό και τη ξερή ρίγανη. Καρικέψτε με αλάτι και πιπέρι βάσει της γεύσης σας. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά.
- Προσθέστε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά στο τηγάνι και ανακατέψτε να καλύψουν τα ζυμαρικά με τη σάλτσα. Μαγειρέψτε για λίγα λεπτά ακόμα να ζεσταθεί.
- Σερβίρετε τα ιταλικά ζυμαρικά με λουκάνικο σε μπολ, γαρνίροντας με φρέσκο μαϊντανό και έξτρα τριμμένη παρμεζάνα αν θέλετε.
Απολαύστε αυτή τη μοναδική συνταγή όποτε το επιθυμείτε, με καλή παρέα και… χορταστική διάθεση. Buon Appetito!