Διατροφή

Ιταλική κουζίνα διατροφή: Ποιο είναι το πιο συνηθισμένο λάθος στο ιταλικό τραπέζι;

Ιταλική κουζίνα διατροφή: Ποιο είναι το πιο συνηθισμένο λάθος στο ιταλικό τραπέζι;
Ιταλική κουζίνα διατροφή: Σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις, φαίνεται ότι οι Ιταλοί συνήθως κάνουν κάποια λάθη όταν βρίσκονται στο τραπέζι. 

Οι Ιταλοί, όπως φαίνεται, κάνουν συχνά ένα συγκεκριμένο λάθος όταν βρίσκονται στο τραπέζι. Υπάρχει ένα λάθος μεταξύ κάποιων άλλων, το οποίο οι Ιταλοί διαπράττουν πιο συχνά τη στιγμή που βρίσκονται στο τραπέζι. Υπάρχουν κάποιες συνήθειες που πρέπει να ακολουθήσετε για να νιώθετε καλά και να μην αντιμετωπίζετε ορισμένες ασθένειες. Για το λόγο αυτό, λοιπόν, πριν λάβετε σημαντικές αποφάσεις, θα ήταν επίσης καλύτερο να προσπαθήσετε να κατανοήσετε, σε πρακτικό επίπεδο, ποιες είναι οι πιθανές συνέπειες.

Από αυτή την άποψη, σύμφωνα με τους ειδικούς, το να ακολουθήσετε, για παράδειγμα, μια χορτοφαγική ή vegan δίαιτα, δεν είναι κακή επιλογή. Ωστόσο, συνιστάται να μην προχωρήσετε τυχαία, αλλά να σχεδιάσετε το δικό σας σοφά προσωπικό μενού. Στην πραγματικότητα, αν και αυτά τα είδη τροφίμων είναι πλούσια σε λαχανικά, φρούτα, όσπρια και δημητριακά, ωστόσο, θα μπορούσαν να προκαλέσουν κάποιες ελλείψεις.

Σε αυτή την περίπτωση, τα άτομα με βίγκαν μπορεί, μακροπρόθεσμα, να κινδυνεύουν να έχουν χαμηλές ποσότητες βιταμινών D και B1 και ακόμη και λίγο σίδηρο, ασβέστιο και Ωμέγα-3. Έτσι, χωρίς να υπεισέλθουμε σε πολλές λεπτομέρειες, θα ήταν καλύτερο να συνδέσετε το ρύζι ή το γάλα σόγιας με τα λιπαρά φρούτα και άλλα. Αυτό οφείλεται ακριβώς στο γεγονός ότι, με αυτόν τον τρόπο, η διατροφή θα μπορούσε να είναι ισορροπημένη, φτιάχνοντας ορισμένα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμό μας. Με λίγα λόγια, όταν αποφασίζεις να αλλάξεις τρόπο ζωής, ειδικά για ιδεαλιστικούς λόγους, πρέπει να ενημερώνεσαι καλά για να μην κάνεις λάθη που επηρεάζουν την καλή λειτουργία του οργανισμού.

Το πιο συνηθισμένο λάθος στο ιταλικό τραπέζι

Η καθημερινή μας διατροφή, όπως όλοι πρέπει να γνωρίζουν μέχρι τώρα, θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ποικίλη και ισορροπημένη. Αυτό, ακριβώς, για να αποφευχθεί να πυροδοτηθεί κάποιος κακός φαύλος κύκλος, με αποτέλεσμα να υποστούν σημαντικές ελλείψεις. Όπως και να έχει, σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις, φαίνεται ότι οι Ιταλοί συνήθως κάνουν κάποια λάθη όταν βρίσκονται στο τραπέζι. Ας αρχίσουμε, λοιπόν, να απαριθμούμε μερικά από αυτά, μέχρι το λάθος που θεωρείται πιο συνηθισμένο.

  • Πρώτα απ ‘όλα, αν και το ίντερνετ μπορεί να μας βοηθήσει να γνωρίζουμε κάποιες πληροφορίες, είναι απαραίτητο να βασιστούμε σε απόψεις διατροφολόγων ή διαιτολόγων για να ανακαλύψουμε ποια είναι η καταλληλότερη δίαιτα για το σώμα μας.
  • Δεύτερον, όποιος θέλει να χάσει μερικά παραπάνω κιλά συνήθως, το πρώτο πράγμα που κάνει είναι να διαγράψει εντελώς τους υδατάνθρακες αφαιρώντας, για παράδειγμα, ζυμαρικά και ψωμί από το μενού.
  • Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ωστόσο, ότι οι υδατάνθρακες είναι απαραίτητοι για τον οργανισμό, αφού πάνω από όλα παρέχουν ενέργεια.
  • Επιπλέον, συχνά, κυρίως λόγω έλλειψης χρόνου, οι Ιταλοί τείνουν να επιλέγουν συσκευασμένα τρόφιμα ή σνακ διαφόρων τύπων. Ωστόσο, αυτή η ανθυγιεινή συνήθεια, που συνεχίζεται με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να μας κάνει να παίρνουμε υπερβολικές ποσότητες λίπους, αλατιού και συντηρητικών.

Cooking vegetables in real, rustic kitchen. Natural light, short DOF, a little bit noisy.

Το καλοκαίρι, φυσικά, τείνουμε να θέλουμε να πίνουμε περισσότερο. Αν και αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό, ωστόσο, καλό και σωστό είναι να προσπαθήσετε να αποφύγετε τα ανθρακούχα ποτά και πλούσια σε σάκχαρα. Εν ολίγοις, είναι σημαντικό να πίνετε συχνά κατά τη διάρκεια της ημέρας, χωρίς ωστόσο να καταφεύγετε σε γλυκά ποτά που μακροπρόθεσμα μπορούν να προκαλέσουν αναστάτωση.

Τέλος, θα θέλαμε να εστιάσουμε στο πιο συνηθισμένο λάθος. Μάλιστα, σύμφωνα με ορισμένα στοιχεία, φαίνεται ότι οι Ιταλοί καταναλώνουν σίγουρα χαμηλή ποσότητα δημητριακών. Είναι, λοιπόν, ένα λάθος που δεν πρέπει να υποτιμάται. Από αυτή την άποψη, λοιπόν, η συμβουλή είναι να προσθέσετε μερικά στη διατροφή σας ολόκληρα και μη επεξεργασμένα τρόφιμα. Παραδείγματα είναι η βρώμη και το κριθάρι.