Δημιουργήστε μία διαφορετική συνταγή με λουκάνικο Chorizo και κατεψυγμένα θαλασσινά. Η συνταγή είναι ισπανική και η γεύση θα σας αποζημιώσει! Όσον αφορά το λουκάνικο Chorizo, προέρχεται από την Ισπανία και έχει καπνιστή γεύση πάπρικας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ζωμό χοιρινού ή κοτόπουλου με 1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικας και προσθέστε το ρύζι.
Εύκολη συνταγή θαλασσινών με ρύζι
Συστατικά συνταγής:
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 πράσο ή κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
- 110γρ λουκάνικο chorizo συσκευασία, ψιλοκομμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
- 300 γρ μακρόσκοκο ρύζι
- 1 λίτρο ζεστό ζωμό ψαριού ή κοτόπουλου
- 200 γραμμάρια κατεψυγμένα μπιζέλια
- 400 γρ κατεψυγμένο μείγμα θαλασσινών, αποψυγμένο
Μέθοδος Παρασκευής:
ΒΗΜΑ 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και μετά μαλακώνουμε το πράσο για 5 λεπτά χωρίς να ροδίσει. Προσθέτουμε το chorizo και τηγανίζουμε μέχρι να βγάλει τα λάδια του. Ανακατεύουμε τον κουρκουμά και το ρύζι μέχρι να καλυφθούν από τα λάδια και μετά ρίχνουμε το ζωμό. Αφήνουμε να πάρει βράση και στη συνέχεια σιγοβράζουμε για 15 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
ΒΗΜΑ 2
Ρίχνουμε τον αρακά και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, στη συνέχεια ανακατεύουμε τα θαλασσινά να ζεσταθούν για ένα τελευταίο μαγείρεμα για 1-2 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το ρύζι. Ελέγχουμε για καρύκευμα και σερβίρουμε αμέσως με φέτες λεμονιού.
Καλή απόλαυση!