Διατροφή

Ισπανικό φαγητό: Δημιουργήστε ρύζι παέγια με θαλασσινά για ένα διαφορετικό δείπνο

Ισπανικό φαγητό: Δημιουργήστε ρύζι παέγια με θαλασσινά για ένα διαφορετικό δείπνο
Ισπανικό φαγητό: Φτιάξτε ρύζι παέγια με θαλασσινά. Η συνταγή αυτή είναι εύκολη και γρήγορη, καθώς μπορείτε να αγοράσετε κατεψυγμένα θαλασσινά, να τα ξεπαγώσετε και να τα μαγειρέψετε.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Δημιουργήστε ένα εύκολο ισπανικό φαγητό, το οποίο θα σας δώσει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε. Φτιάξτε ρύζι παέγια με θαλασσινά. Η συνταγή αυτή είναι εύκολη και γρήγορη, καθώς μπορείτε να αγοράσετε κατεψυγμένα θαλασσινά, να τα ξεπαγώσετε και να τα μαγειρέψετε.


Παέγια με θαλασσινά

Συστατικά συνταγής:

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη και 1 κίτρινη πιπεριά ξεσποριασμένη και κομμένη σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
  • 250 γρ ρύζι παέγια
  • 850 ml ζεστός ζωμός λαχανικών
  • πρέζα σαφράν
  • 400 g μείγμα θαλασσινών (χρησιμοποιήσαμε ένα σακουλάκι με κατεψυγμένα ανάμεικτα θαλασσινά, ξεπαγωμένα πριν τη χρήση)
  • χυμό ½ μικρό λεμόνι
  • μικρή χούφτα πλατύφυλλο μαϊντανό, χοντροκομμένο

Μέθοδος παρασκευής:

ΒΗΜΑ 1

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και μαλακώνουμε το κρεμμύδι για 6-7 λεπτά. Προσθέτουμε το πιπέρι και το σκόρδο, μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμα, στη συνέχεια ανακατεύουμε το ρύζι παέγια και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας να επικαλυφθεί.
ΒΗΜΑ 2

Ρίχνουμε το ζωμό, προσθέτουμε το σαφράν και αφήνουμε να πάρει βράση. Μαγειρεύουμε, ακάλυπτα, σε μια απαλή φούσκα, για 20 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.


ΒΗΜΑ 3

Ανακατεύουμε τα θαλασσινά και το χυμό λεμονιού και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ή μέχρι να ζεσταθούν και να ψηθούν εντελώς. Σερβίρουμε σε ζεστά μπολ, περιχυμένα με τον μαϊντανό.

Καλή σας απόλαυση!!!