Ο κρεμώδης πουρές πατάτας σε συνδυασμό με το τρυφερό λάχανο και τα γευστικά πράσινα κρεμμυδάκια αποτελούν ένα νόστιμο και χορταστικό πιάτο που θα λατρέψει όλη η οικογένεια. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή colcannon και απολαύστε τη γεύση της Ιρλανδίας στο σπίτι σας.
Ο κρεμώδης πουρές πατάτας σε συνδυασμό με το τρυφερό λάχανο και τα γευστικά πράσινα κρεμμυδάκια αποτελούν ένα νόστιμο και χορταστικό πιάτο που θα λατρέψει όλη η οικογένεια. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή colcannon και απολαύστε τη γεύση της Ιρλανδίας στο σπίτι σας.
Συστατικά:
2 κιλά πατάτες ρουσέτ, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
Προαιρετικά: τραγανά κομμάτια μπέικον για επικάλυψη
Οδηγίες:
Βράζετε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 15-20 λεπτά. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ξεχωριστή κατσαρόλα βάζουμε το νερό να βράσει και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο λάχανο. Μαγειρέψτε για περίπου 5-7 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το λάχανο. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Στην ίδια κατσαρόλα που βράζαμε τις πατάτες, λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το μαγειρεμένο λάχανο και μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Προσθέστε τις μαγειρεμένες πατάτες στην κατσαρόλα με το λάχανο και το βούτυρο. Πολτοποιήστε τις πατάτες χρησιμοποιώντας έναν πουρέ πατάτας ή ένα πιρούνι μέχρι να γίνουν λείες και κρεμώδεις.
Ανακατεύετε σταδιακά το γάλα, λίγο-λίγο τη φορά, μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή συνοχή. Μπορεί να μην χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε όλο το γάλα, οπότε προσθέστε το αργά.
Αλατοπιπερώνουμε το colcannon για γεύση. Ανακατεύουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.
Σερβίρετε το colcannon ζεστό, με τραγανές μπουκίτσες μπέικον αν θέλετε.
Απολαύστε το νόστιμο ιρλανδικό colcannon σας ως συνοδευτικό με το αγαπημένο σας κρέας ή μόνο του ως ένα ανακουφιστικό και χορταστικό γεύμα.
Αυτό το παραδοσιακό ιρλανδικό πιάτο είναι ένα ιδανικό χορταστικό γεύμα, κάθε φορά, που λαχταράτε κάποιο κλασικό comfort food.
Νηστεία διατροφή: Κατά τη διάρκεια της νηστείας, αποφεύγονται συγκεκριμένες τροφές, γεγονός που καθιστά απαραίτητο το σχεδιασμό μιας ισορροπημένης διατροφής για να διασφαλιστεί τόσο η υγεία όσο και η ευεξία.
Βραδινά γεύματα: Μια πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε ότι η κατανάλωση περισσότερου από 45% των ημερήσιων θερμίδων μετά τις 5 το απόγευμα μπορεί να διαταράξει σημαντικά τα επίπεδα γλυκόζης, προκαλώντας σοβαρές συνέπειες για την υγεία.
Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.