Διατροφή

Ινδικό κοτόπουλο: Κοτόπουλο με άρωμα Ινδίας

Ινδικό κοτόπουλο: Κοτόπουλο με άρωμα Ινδίας
Ινδικό κοτόπουλο: Είναι το πιο νόστιμο άρωμα του πιάτου με κοτόπουλο, το οποίο έχει ζεστές γεύσεις κανέλας, κάρδαμου, αστεροειδή γλυκάνισου και το τέλειο χτύπημα πράσινου τσίλι, πολύ αγαπητό στους λάτρεις του ινδικού φαγητού.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Είναι το πιο νόστιμο άρωμα του πιάτου με κοτόπουλο, το οποίο έχει ζεστές γεύσεις κανέλας, κάρδαμου, αστεροειδή γλυκάνισου και το τέλειο χτύπημα πράσινου τσίλι, πολύ αγαπητό στους λάτρεις του ινδικού φαγητού.

 


ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  1. 4 μπούτια κοτόπουλου
  2. 4 μπούτια κοτόπουλου
  3. 5 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  4. 3 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
  5. 1 μεγάλο ξυλάκι κανέλας
  6. 3 φύλλα δάφνης
  7. 5 λοβοί ολόκληρου κάρδαμου
  8. ολόκληρος αστεροειδής γλυκάνισος10 σκελίδες σκόρδο7,5 εκ. κομμάτι τζίντζερ
  9. 2 κουταλάκια του γλυκού ψιλό θαλασσινό αλάτι
  10. 2 μεγάλα κρεμμύδια 200 ml νερό
  11. 6 τσίλι και 4 σκληρά αυγά

 

ΜΕΘΟΔΟΣ

  • Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, και προσθέτουμε το βούτυρο και το λάδι.
  • Μόλις ζεσταθεί το λάδι, βάλτε μέσα το ξυλάκι κανέλας, τα φύλλα δάφνης, τους λοβούς κάρδαμου και τον αστεροειδή γλυκάνισο. Ζεσταίνουμε μέχρι να σκουρύνουν ελαφρά τα μπαχαρικά .
  •  Ξεφλουδίστε το σκόρδο και το τζίντζερ και στη συνέχεια ψιλοκόψτε και τα δύο σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Προσθέστε λίγο νερό ώστε να σχηματίσουν μια πάστα και μετά προσθέστε αυτό στο τηγάνι.
  • Προσθέστε το αλάτι και μαγειρέψτε απαλά σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
  • Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα προσθέτουμε στο τηγάνι
  • Μαγειρέψτε απαλά για άλλα 20 λεπτά.
  • Προσθέστε τα 200 ml νερό και συνεχίστε να μαγειρεύετε απαλά μέχρι να λιώσουν εντελώς τα κρεμμύδια. Για να διευκολυνθεί η διαδικασία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν πουρέ πατάτας.
  • Φροντίστε να συνεχίσετε να ανακατεύετε και να μην πιάνει ο πάτος. Αυτό που δεν θέλετε να κάνετε είναι να χρωματίσετε τα κρεμμύδια. Προσθέστε νερό 100ml τη φορά αν αρχίσει να πιάνει.
  • Τώρα προσθέστε το κοτόπουλο στο τηγάνι, σκεπάστε το και αφήστε το να ψηθεί σε μέτρια φωτιά (αυτό πρέπει να διαρκέσει περίπου 15 λεπτά)

  • Βράζουμε τα αυγά.
  • Μόλις βράσουν τα αυγά, τα βάζετε κατευθείαν σε κρύο νερό (αυτό διευκολύνει το ξεφλούδισμα) και μετά τα ξεφλουδίζετε και τα ξεφλουδίζετε.
  • Μόλις ψηθεί το κοτόπουλο, προσθέστε τα αυγά και μαγειρέψτε για τα τελευταία 10 λεπτά.
  • Τέλος, κόβουμε τα πράσινα τσίλι κατά μήκος, αφαιρούμε τους σπόρους και τα προσθέτουμε στο τηγάνι.