Πρόσφατες μελέτες και έρευνες δείχνουν ότι οι τροποποιήσεις στη διατροφή σας θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη μείωση της πιθανότητας εμφάνισης ημικρανίας. Ορισμένες αλλαγές στη διατροφή μπορεί επίσης να μειώσουν τη συχνότητα των ημικρανιών σας. Συνεχίστε να διαβάζετε περισσότερα για το πώς λειτουργεί και τι πρέπει ή δεν πρέπει να τρώτε ώστε να καταφέρετε να απαλλαχτείτε η να αναχαιτίσετε τις ημικρανίες σας.
Ποια τρόφιμα καταπολεμούν τις ημικρανίες
- Η προσοχή στη διατροφή σας είναι μια από τις καλύτερες δυνατές άμυνες κατά των ημικρανιών. Πρέπει να εργαστείτε για να ενσωματώσετε προληπτικά τρόφιμα στη διατροφή σας και να περιορίσετε τα τρόφιμα που προκαλούν ημικρανία.
- Ολόκληρα, τα φυσικά τρόφιμα που δεν έχουν συντηρητικά ή τεχνητά αρτύματα είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε όταν πρόκειται για την ανανέωση της διατροφής σας.
- Μια μικρή μελέτη 42 ενηλίκων διαπίστωσε ότι η κατανάλωση βίγκαν ή η εξάλειψη πιθανών διατροφικών παραγόντων μπορεί να ωφελήσει τα άτομα με ημικρανίες.
- πορτοκαλί, κίτρινα και πράσινα λαχανικά, όπως σκουός το καλοκαίρι, γλυκοπατάτες, καρότα και σπανάκι
- ανθρακούχο, ελατήριο ή νερό βρύσης
- ρύζι, ειδικά καστανό ρύζι
- αποξηραμένα ή μαγειρεμένα φρούτα, ιδιαίτερα είδη μη εσπεριδοειδών, όπως κεράσια και βακκίνια
- φυσικά γλυκαντικά ή γεύσεις, όπως σιρόπι σφενδάμου και εκχύλισμα βανίλιας
- Το Αμερικανικό Ίδρυμα Ημικρανίας και η Ένωση Διαταραχών της Ημικρανίας ταξινομούν ορισμένα φρέσκα κρέατα, πουλερικά και ψάρια ως τρόφιμα ασφαλή για την ημικρανία. Το κλειδί είναι να αποφευχθούν οι εκδόσεις που υποβάλλονται σε επεξεργασία, καπνίζονται ή γίνονται με τρυφερούς και ζωμούς.
- Το Αμερικανικό Ίδρυμα Ημικρανίας δηλώνει επίσης ότι η βιταμίνη Β-2 ή η ριβοφλαβίνη, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της συχνότητας των ημικρανιών σας. Η βιταμίνη Β-2 βρίσκεται σε ζωικά προϊόντα όπως ο σολομός και το κόκκινο κρέας. Είναι επίσης παρόν σε δημητριακά και μανιτάρια.
Τρόφιμα που μπορούν να προκαλέσουν ημικρανία
- αυγά
- ντομάτες
- κρεμμύδια
- γαλακτοκομικά προϊόντα
- σιτάρι, συμπεριλαμβανομένων προϊόντων ζυμαρικών και ψωμιού
- εσπεριδοειδή
- νιτρώδη που βρίσκονται στα τρόφιμα
- αλκοόλ, ειδικά κόκκινο κρασί
- καφεΐνη
- πρόσθετα τροφίμων, όπως MSG
- ασπαρτάμη
- σοκολάτα
- ηλικιωμένα τυριά
- Ξηροί καρποί