Διατροφή

Η συνταγή της ημέρας: Σούπα με αγγούρια πριν από το γεύμα

Η συνταγή της ημέρας: Σούπα με αγγούρια πριν από το γεύμα
Your browser does not support the video tag. Ξέρουμε πως έχετε μάθει να τρώτε τα αγγούρια μόνο ωμά, σε κάποια σαλάτα ή και σκέτα. Μήπως ήρθε η ώρα να τα μαγειρέψετε; Δοκιμάστε να ετοιμάσετε και να φάτε μια σούπα με σοταρισμένα αγγούρια και στη συνέχεια πολτοποιημένα μαζί με αβοκάντο. Η μεταξένια υφή της σούπας θα […]

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Ξέρουμε πως έχετε μάθει να τρώτε τα αγγούρια μόνο ωμά, σε κάποια σαλάτα ή και σκέτα. Μήπως ήρθε η ώρα να τα μαγειρέψετε; Δοκιμάστε να ετοιμάσετε και να φάτε μια σούπα με σοταρισμένα αγγούρια και στη συνέχεια πολτοποιημένα μαζί με αβοκάντο. Η μεταξένια υφή της σούπας θα σας ξετρελάνει.


Για να ετοιμάσετε σούπα για 4 άτομα θα χρειαστείτε 33 λεπτά και τα παρακάτω υλικά:
1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκκομένο
1 μικρό κρεμμύδι σε κύβους
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
4 φλιτζάνια με αγγούρια τα οποία θα είναι χωρίς φλούδες και σπόρους και κομμένα σε λεπτές φέτες
1 ½ φλιτζάνι φυτικού ζωμού ή ζωμού κότας με μειωμένο νάτριο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 πρέζα πιπέρι καγιέν
1 μέτριο αβοκάντο κομμένο σε κύβους
1/4 φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο (θα χρειαστεί και για την γαρνιτούρα)
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά

Εκτέλεση συνταγής
1. Ζεσταίνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και το κρεμμύδι, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 1-4 λεπτά. Προσθέστε το χυμό λεμονιού και αφήστε τα υλικά να δέσουν για 1 λεπτό.

2. Προσθέστε 3 και 3/4 φλιτζάνια με τις φέτες αγγουτιού, το ζωμό, το αλάτι, το πιπέρι και το καγιέν και αφήστε να σιγοβράζει. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε μέχρι τα αγγούρια είναι μαλακά, 6 έως 8 λεπτά.

3. Μεταφέρετε τη σούπα σε ένα μπλέντερ. Προσθέστε το αβοκάντο και τον μαϊντανό και ανακατέψτε το μείγμα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει λείο.

4. Ρίχνετε στη συνέχεια σε ένα μπολ σερβιρίσματος και ανακατεύετε με το γιαούρτι. Προσθέτετε από πάνω τις υπόλοιπες φέτες αγγουριού.

5. Σερβίρετε τη σούπα ζεστή ή από το ψυγείο. Λίγο πριν το σερβίρισμα, γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο αγγούρι και μαϊντανό ψιλοκομμένο, αν το επιθυμείτε.

Διατροφική αξία ανά μερίδα: Θερμίδες 173, λιπαρά 12g, χοληστερόλη 2 mg, νάτριο 494 mg, κορεσμένα λιπαρά 2g, πρωτεΐνη 4g, ίνες 5g, υδατάνθρακες 15g.