Διατροφή

Η διατροφολόγος Tawnie Kroll προτείνει φρούτα ψημένα στο grill

Η διατροφολόγος Tawnie Kroll προτείνει φρούτα ψημένα στο grill
Your browser does not support the video tag. Η διατροφολόγος Tawnie Kroll προτείνει τις ακόλουθες συνταγές για να απολαμβάνουμε τα αγαπημένα μας φρούτα όχι μόνο ωμά, αλλά και ψημένα στο grill. Προαπαιτούμενο για όλες τις συνταγές είναι να καθαρίσουμε τη σχάρα με ειδικό καθαριστικό σπρέι. Επιδόρπιο με ψημένες φράουλες και μπανάνες Υλικά: 1 κεσεδάκι φράουλες […]

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Η διατροφολόγος Tawnie Kroll προτείνει τις ακόλουθες συνταγές για να απολαμβάνουμε τα αγαπημένα μας φρούτα όχι μόνο ωμά, αλλά και ψημένα στο grill. Προαπαιτούμενο για όλες τις συνταγές είναι να καθαρίσουμε τη σχάρα με ειδικό καθαριστικό σπρέι.


Επιδόρπιο με ψημένες φράουλες και μπανάνες

Υλικά:
1 κεσεδάκι φράουλες κομμένες σε φέτες
2 μπανάνες κομμένες σε φέτες
¼ του φλιτζανιού ρούμι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
220 γραμμάρια κατσικίσιο τυρί
¼ του φλιτζανιού μέλι
1 ωμή ζύμη πίτσας ολικής άλεσης
Σιρόπι σοκολάτας

Οδηγίες:
1. Θερμάνεται στους 250° C.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε μαζί τις κομμένες φράουλες και μπανάνες με ρούμι και ζάχαρη. Αφήστε το στην άκρη για 15 λεπτά.
3. Χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να ανακατέψετε το κατσικίσιο τυρί με το μέλι ώστε να γίνουν αδιάσπαστα.
4. Τεντώστε τη ζύμη ολικής άλεσης. Αλείψτε το μείγμα του κατσικίσιου τυριού με το μέλι πάνω στη ζύμη. Στη συνέχεια στραγγίξτε τα φρούτα και απλώστε τα στην κορυφή της ζύμης.
5. Τοποθετήστε την πίτσα στο grill και ψήστε για 9 με 12 λεπτά, γυρίζοντας την πίτσα κάθε λίγα λεπτά προκειμένου να μην κολλήσει.
6. Αφαιρέστε από τη σχάρα και περιχύστε το σιρόπι σοκολάτας.

Κεμπάπ με ψητά φρούτα

Υλικά:
2 κουταλιές της σούπας μέλι
Χυμό από 1 λεμόνι
½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1 ροδάκινο, κομμένο στη μέση
1 δαμάσκηνο, κομμένο στη μέση
1 ανανά – χωρίς φλούδα
1 αχλάδι, κομμένο στη μέση

Οδηγίες:
1. Θερμάνετε στους 200° C.
2. Σε ένα μπολ χτυπήστε ελαφρά μαζί το μέλι, το χυμό λεμονιού και το μοσχοκάρυδο. Προσθέστε τα φρούτα.
3. Τοποθετήστε τα φρούτα στη σχάρα. Μην μετακινείτε τα φρούτα συχνά. Γυρίστε τα μαλακότερα φρούτα (ροδάκινα, δαμάσκηνα) μετά από 2 λεπτά και ψήστε τα για 2 έως 3 λεπτά περισσότερο. Ψήστε τα σκληρότερα φρούτα (ανανάς, αχλάδι) για 3 έως 4 λεπτά ανά πλευρά.
4. Αφαιρέστε τα ψητά φρούτα και διαπεράστε τα με ξύλινα καλαμάκια. Σερβίρετε τα σουβλάκια φρούτων με granola, σορμπέ ή γιαούρτι.

Σαλάτα με μπουκιές καρπουζιού και φέτας.

Υλικά:
1 μικρό καρπούζι, κομμένο σε φέτες
Χυμός από 2 λάιμ
2 φλιτζάνια ρόκα
Γλάσο βαλσάμικου
1 φλιτζάνι τυρί φέτα

Οδηγίες:
1. Στίψτε το χυμό λάιμ πάνω στις φέτες του καρπουζιού και αφήστε το στην άκρη.
2. Θερμάνετε το grill στους 170° C. Τοποθετήστε το καρπούζι στη σχάρα και ψήστε για 5 λεπτά από κάθε πλευρά. Αφαιρέστε το και πασπαλίστε το με φέτα, γλάσο βαλσάμικου και ρόκα.

Ψητά ημικύκλια βερίκοκου με κατσικίσιο τυρί

Υλικά:
4 Βερίκοκα κομμένα στη μέση χωρίς κουκούτσια
½ του φλιτζανιού τυρί κατσικίσιο
¼ του φλιτζανιού μέλι

Οδηγίες:
1. Θερμάνετε στους 170° C.
2. Ψήστε τα βερίκοκα για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Αφαιρέστε, πασπαλίστε με κατσικίσιο τυρί και περιχύστε με μέλι.