Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα, αλλά οι ειδικοί λένε ότι χρειάζεστε περισσότερα είδη φρούτων από αυτά για να διατηρήσετε καλή υγεία. Η κατανάλωση ποικιλίας φρούτων κάθε εβδομάδα μπορεί να οδηγήσει σε ένα πιο υγιές έντερο, το οποίο μπορεί να βελτιώσει την υγεία της καρδιάς, να ενισχύσει το ανοσοποιητικό και ακόμη και να ωφελήσει την ψυχική υγεία. Εδώ είναι επτά φρούτα, που έχουν δείξει μελέτες και ειδικοί, που πρέπει να προσθέσετε στο εβδομαδιαίο μενού σας.
Μήλα
Τα μήλα είναι μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, τόσο διαλυτών όσο και αδιάλυτων. Οι διαλυτές φυτικές ίνες βοηθούν την τροφή να κινείται πιο γρήγορα μέσω του πεπτικού σας συστήματος και οι αδιάλυτες φυτικές ίνες βοηθούν στη συγκέντρωση των κοπράνων, ώστε να είναι πιο εύκολο να πηγαίνετε στην τουαλέτα. Τα μήλα έχουν πολλές αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες που έχουν αποδειχθεί ότι μειώνουν τον κίνδυνο πολλών χρόνιων ασθενειών, όπως όπως καρδιαγγειακά νοσήματα, διαβήτης και καρκίνος λόγω των πολυφαινολικών ενώσεων.
Αβοκάντο
Τα αβοκάντο είναι πλούσια σε λιποδιαλυτές βιταμίνες, όπως βιταμίνη Ε και Κ, οι οποίες βοηθούν στην υποστήριξη του υγιούς δέρματος, των μαλλιών, των νυχιών και της διαπερατότητας των κυτταρικών μεμβρανών, καθώς και σε υδατοδιαλυτές βιταμίνες όπως η βιταμίνη C και Πολλές βιταμίνες Β που βοηθούν στην υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος και της οφθαλμικής υγείας. Είναι επίσης εξαιρετικές πηγές υγιεινών, πολυακόρεστων ωμέγα-3 λιπαρών και μονοακόρεστων λιπαρών, που χρησιμοποιούνται για να αντικαταστήσουν τα κορεσμένα λίπη, έχουν αποδειχθεί ότι μειώνουν τις καρδιαγγειακές παθήσεις και βελτιώνουν το σάκχαρο στο αίμα έλεγχος.
Μπανάνες
Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε διαιτητικές ίνες, οι οποίες βοηθούν να διατηρείται το φαγητό στο στομάχι σας περισσότερο, μειώνοντας την πείνα και κρατώντας χορτάτο, συμβάλλοντας έτσι στην καλύτερη διαχείριση του βάρους και στον μειωμένο κίνδυνο παχυσαρκίας. Επιπλέον, μπορεί να βελτιώσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, να υποστηρίξουν την υγεία της καρδιάς επειδή έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, να βελτιώσουν την υγεία των νεφρών και να υποστηρίξουν την αποκατάσταση της άσκησης.
Μούρα
Σε όλη την ιστορία, οι άνθρωποι χρησιμοποίησαν φρούτα, φύλλα και μούρα για να θεραπεύσουν ένα ευρύ φάσμα ασθενειών. Αν και η σύγχρονη ιατρική έχει αντικαταστήσει αυτές τις ιατρικές χρήσεις, μαθαίνουμε ότι τα βατόμουρα έχουν πολλά άλλα οφέλη για την υγεία. Αποτελούν πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών, μαγγανίου, χαλκού, βιταμίνης Α, βιταμίνης Ε και βιταμίνης Κ. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά μπορούν να μειώσουν τη φλεγμονή, να προλάβουν τις καρδιαγγειακές παθήσεις και τον καρκίνο και να βελτιώσουν τη λειτουργία του εγκεφάλου.
Βατόμουρα
Τα βατόμουρα είναι νόστιμα φρέσκα, κατεψυγμένα και σε συνταγές. Περιέχουν μια φυτική ένωση που ονομάζεται ανθοκυανίνη, η οποία είναι ένα φλαβονοειδές που μπορεί να έχει αντιοξειδωτική δράση. Τα βατόμουρα είναι μια διατροφική δύναμη. Μόλις 1 φλιτζάνι παρέχει το 24% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης βιταμίνης C. Επιπλέον, το μικρό, μπλε φρούτο έχει αποδειχθεί ότι προστατεύει από τις καρδιακές παθήσεις και τον καρκίνο και μπορεί επίσης να βοηθήσει στη διατήρηση της αντοχής των οστών, της ψυχικής υγείας και της υγιούς αρτηριακής πίεσης.
Πορτοκάλια
Οι περισσότεροι άνθρωποι εξισώνουν τη βιταμίνη C με τα πορτοκάλια, αλλά αυτό δεν είναι το μόνο όφελος που λαμβάνετε από το πολτό φρούτο. Είναι επίσης γεμάτα κάλιο, σίδηρο, ασβέστιο, βιταμίνη Ε και πολλές βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Ο πολτός περιέχει επίσης πολυφαινόλη, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην προστασία των κυττάρων από βλάβες, σύμφωνα με μια μελέτη στο PLOS One.
Δαμάσκηνα
Τα δαμάσκηνα συνιστώνται συχνά για άτομα με πεπτικά προβλήματα, αλλά είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνη Κ, η οποία μπορεί να προάγει την πήξη του αίματος και την οικοδόμηση των οστών. Αν και τα δαμάσκηνα και τα δαμάσκηνα περιέχουν τις ίδιες βιταμίνες και μέταλλα, τα δαμάσκηνα μπορούν να καταναλωθούν έως και ένα χρόνο μετά την αποθήκευση στο ψυγείο σε σφραγισμένο δοχείο.