Τα τρία βασικά συστατικά του γουακαμόλε
- Χυμός λάιμ – ο φρέσκος είναι πάντα καλύτερος!
- Σκόρδο – ψιλοκομμένο για να μην καταλήξετε να δαγκώσετε σε κομμάτια σκόρδου.
- Αλάτι – προτιμάμε την ήπια γεύση του θαλασσινού αλατιού σε αυτή τη συνταγή.
Και φυσικά, αβοκάντο επίσης.
Άλλα προαιρετικά συστατικά
Υπάρχουν πολλά άλλα νόστιμα πράγματα που μπορείτε επίσης να προσθέσετε, αλλά με χυμό λάιμ, σκόρδο και αλάτι μπορείτε να φτιάξετε ένα μπολ γουακαμόλε σε λιγότερο χρόνο από ό,τι θα χρειαστείτε για να πείτε «Uno más cerveza, por favor!» Εντάξει, σχεδόν λιγότερος χρόνος. Ακολουθούν μερικά άλλα συστατικά που μπορείτε να προσθέσετε στο γουακαμόλε σας για να το αναβαθμίσετε πραγματικά:
- Φρέσκια ντομάτα σε κύβους
- Κιμάς κόλιαντρο
- Καυτερές πιπεριές – ένα jalapeño θα το μετατρέψει σε πικάντικο guacamole!
- Ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- Κύμινο (ένα πασπάλισμα από αυτό είναι φανταστικό!)
- Τυρί Cojita ή φέτα
Τι να σερβίρετε μαζί
Ο κλασικός τρόπος για να φάτε γουακαμόλε είναι με τραγανά τσιπς τορτίγιας, αλλά σερβίρεται υπέροχα και ως ντιπ για λαχανικά. Ακολουθούν μερικοί άλλοι τρόποι για να σερβίρετε το guac:
- Μεξικάνικη χοιρινή καρνίτα
- Φορτωμένο Food Truck Mexican Nacho Fries
- Γαρίδες Fajitas
- Τυροκομμένο κοτόπουλο Fajita
- Baja Fish Tacos
Πως να αποθηκεύσετε το γουακαμόλε
Ενώ το γουακαμόλε τρώγεται καλύτερα λίγο μετά την παρασκευή του, είναι δυνατό να το αποθηκεύσετε. Εδώ είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποθηκεύσετε τα υπολείμματα γουακαμόλε:
Βάζουμε το γουακαμόλε σε ένα μπολ και λειαίνουμε την κορυφή με ένα κουτάλι. Τώρα πάρτε ένα κομμάτι πλαστικής μεμβράνης και πιέστε το σταθερά πάνω στο γκουακαμόλε για να μην υπάρχουν τσέπες αέρα. Τώρα το guac σας θα παραμείνει φρέσκο για 2-3 ημέρες στο ψυγείο σας.