Διατροφή

Γρήγορο γεύμα: Ομελέτα με φασόλια και σάλτσα

Γρήγορο γεύμα: Ομελέτα με φασόλια και σάλτσα
Γρήγορο γεύμα: Δημιουργήστε ένα εύκολο φαγητό για εσάς και την οικογένειά σας με αυγά, φασόλια και σάλτσα ντομάτας.

Φτιάξτε αυτή την ομελέτα για μια γρήγορη, εύκολη και υγιεινή επιλογή μεσημεριανού γεύματος, αξιοποιώντας στο έπακρο τα υλικά που βρίσκονται στο ντουλάπι σας. Δημιουργήστε αυτή την υπέροχη και πρωτεϊνική συνταγή για να χορτάσετε κι εσείς και η οικογένειά σας!

Ομελέτα με φασόλια

Υλικά συνταγής: 

Για τη σάλσα

  • 400 γραμμάρια κονσέρβας ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινο τσίλι, κομμένο στη μέση, ξεσποριασμένο και ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας καπνιστή πάπρικα
  • 15 g (1/2 συσκευασία) κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 6 ελιές Καλαμών κομμένες σε λεπτές φέτες
  • ½ λεμόνι ή λάιμ, χυμό

Για την ομελέτα

  • 2 x 400g κονσέρβα μαύρα φασόλια, στραγγισμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοτριμμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεσμένο κύμινο
  • 2 κσ αλεσμένο κόλιανδρο
  • 6 μεγάλα αυγά
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 4 γενναιόδωρες χούφτες ρόκα

Μέθοδος παρασκευής:

  • Ρίξτε τις ντομάτες σε ένα τηγάνι και ανακατέψτε το κρεμμύδι, το ½ το τσίλι και την καπνιστή πάπρικα. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά. Βάλτε τα ¾ σε ένα μπολ και μετά ανακατέψτε 2 κουταλιές της σούπας κόλιανδρο και τις ελιές και το χυμό λεμονιού.

  • Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε τη σχάρα. Ρίξτε τα φασόλια σε ένα μπολ και ανακατέψτε το υπόλοιπο τσίλι, το σκόρδο, το κύμινο και τον κόλιανδρο. Χτυπήστε τα αυγά και μετά προσθέστε το κρατημένο ¼ της σάλτσας και τον υπόλοιπο φρέσκο ​​κόλιανδρο με λίγο αλάτι για γεύση. Χτυπήστε λίγο με ένα μπλέντερ χειρός ή πολτοποιήστε μερικά από τα φασόλια με έναν πουρέ πατάτας.
  • Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι 24 εκ. με το λάδι. Ρίχνετε μέσα το μείγμα με τα φασόλια και αφήστε να ψηθούν απαλά για 5-7 λεπτά μέχρι να δέσει η βάση και μετά ψήστε στο γκριλ για 5 λεπτά. Αναδιπλώστε και κόψτε σε 4 φέτες. Εάν ακολουθείτε το Πρόγραμμα Υγιεινής Διατροφής μας, σερβίρετε δύο φέτες με τη μισή από την υπόλοιπη σάλσα και τη ρόκα. Ψύξτε το υπόλοιπο για την επόμενη μέρα.

Απολαύστε το φαγητό σας!