Όταν έχετε μόνο λίγα υλικά όπως πιπεριές, τυρί, ντομάτες και βοδινό κρέας, μπορείτε να δημιουργήσετε μια ποικιλία από νόστιμα και χορταστικά πιάτα. Ακολουθούν μερικές ιδέες για να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτά τα συστατικά.
Γεμιστές πιπεριές
Οι γεμιστές πιπεριές είναι ένα κλασικό, χορταστικό πιάτο. Ξεκινήστε ανοίγοντας τις πιπεριές και τις αφήνετε στην άκρη. Σε ένα τηγάνι, μαγειρέψτε τον μοσχαρίσιο κιμά μέχρι να ροδίσει, μετά προσθέστε τις ντομάτες κομμένες σε κύβους και αλατοπιπερώστε και όποια άλλα μπαχαρικά έχετε στο χέρι, όπως πάπρικα ή κύμινο. Αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις. Γεμίστε τις πιπεριές με το μείγμα του βοείου κρέατος, από πάνω με τριμμένο τυρί και ψήστε στους 190°C για περίπου 25-30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές και το τυρί να λιώσει και να αφρατέψει.
Τηγάνι μοσχαρίσιο και πιπέρι
Ένα τηγάνι με βοδινό και πιπέρι είναι μια γρήγορη και εύκολη επιλογή. Κόψτε τις πιπεριές σε λωρίδες και ψιλοκόψτε τις ντομάτες. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, μαγειρέψτε τον κιμά μέχρι να μην είναι πια ροζ. Στραγγίζουμε το περιττό λίπος και μετά προσθέτουμε τις πιπεριές σε φέτες και τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές και να διαλυθούν οι ντομάτες σε σάλτσα. Καρυκεύστε με αλάτι, πιπέρι και όσα μυρωδικά ή μπαχαρικά θέλετε. Πασπαλίζουμε από πάνω τυρί και σκεπάζουμε το τηγάνι μέχρι να λιώσει το τυρί.
Μοσχαρίσιο τυρί και ντοματίνια
Για μια άνετη κατσαρόλα, προθερμάνετε το φούρνο σας στους 190°C. Ροδίζουμε τον κιμά σε ένα τηγάνι, ανακατεύουμε σε κύβους τις ντομάτες και αλατοπιπερώνουμε και ιταλικά μυρωδικά όπως ρίγανη και βασιλικό. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα ταψί. Στρώνουμε από πάνω πιπεριές σε φέτες και μετά σκεπάζουμε με τριμμένο τυρί. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι το τυρί να ροδίσει και να αφρίσει.
Quesadillas με βοδινό και πιπέρι
Οι Quesadillas είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χρησιμοποιήσετε αυτά τα συστατικά. Βράζουμε τον κιμά σε ένα τηγάνι μέχρι να ροδίσει. Προσθέστε τις ντομάτες σε κύβους και τις πιπεριές σε φέτες, μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές. Τοποθετήστε το μείγμα βοείου κρέατος και το τριμμένο τυρί ανάμεσα σε δύο τορτίγιες. Μαγειρέψτε σε ξεχωριστό τηγάνι μέχρι να γίνουν τραγανές οι τορτίγιες και να λιώσει το τυρί, αναποδογυρίζοντας μια φορά για να ψηθούν ομοιόμορφα και από τις δύο πλευρές.
Αυτά τα πιάτα είναι απλά αλλά γευστικά, αξιοποιώντας στο έπακρο τις πιπεριές, το τυρί, τις ντομάτες και το βοδινό κρέας για να δημιουργήσετε ικανοποιητικά γεύματα.