Διατροφή

Γρήγορη πίτσα: Πώς να φτιάξετε μια γρήγορη πίτσα σε μόλις 15 λεπτά;

Γρήγορη πίτσα: Πώς να φτιάξετε μια γρήγορη πίτσα σε μόλις 15 λεπτά;
Γρήγορη πίτσα: Η παρασκευή μιας νόστιμης πίτσας σε μόλις 15 λεπτά είναι εφικτή με μερικές συντομεύσεις και τα σωστά υλικά.

Η παρασκευή μιας νόστιμης πίτσας σε μόλις 15 λεπτά είναι εφικτή με μερικές συντομεύσεις και τα σωστά υλικά. Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε εύκολα και γρήγορα με υλικά που ήδη έχετε σπίτι σας.

Συστατικά

  • 1 προπαρασκευασμένη κρούστα πίτσας (αγορασμένη από το κατάστημα ή προψημένη)
  • 1/2 φλιτζάνι σάλτσα πίτσας ή σάλτσα μαρινάρα
  • 1-2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
  • γαρνιτούρες της επιλογής σας (πεπερόνι, μανιτάρια σε φέτες, πιπεριές, κρεμμύδια, ελιές κ.λπ.)
  • Ελαιόλαδο
  • Αποξηραμένη ρίγανη ή ιταλικό καρύκευμα

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο: Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 230°C. Αυτή η υψηλή θερμοκρασία εξασφαλίζει μια τραγανή κρούστα και σωστά λιωμένο τυρί.

Προετοιμάστε την κρούστα: Τοποθετήστε την προπαρασκευασμένη κρούστα πίτσας σε ένα ταψί ή πέτρα πίτσας. Εάν χρησιμοποιείτε προψημένη κρούστα, μπορείτε να την τοποθετήσετε απευθείας στη σχάρα του φούρνου για πιο τραγανή βάση.

Προσθέστε σάλτσα: Απλώστε τη σάλτσα πίτσας ομοιόμορφα πάνω από την κρούστα. Αφήστε ένα μικρό περίγραμμα γύρω από τις άκρες για την κρούστα. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι ή μια κουτάλα, μοιράστε περίπου 1/2 φλιτζάνι σάλτσα, προσαρμόζοντας με βάση την προτίμησή σας για τη σάλτσα.

Προσθέστε τυρί: Πασπαλίστε το τριμμένο τυρί μοτσαρέλα ομοιόμορφα πάνω από τη σάλτσα. Συνήθως, 1-2 φλιτζάνια τυρί λειτουργούν καλά, αλλά μπορείτε να το προσαρμόσετε με βάση το πόσο τυρί σας αρέσει η πίτσα σας.

Προσθήκη γαρνιτούρας: Προσθέστε γρήγορα τα γαρνιτούρα που θέλετε. Οι συνηθισμένες επιλογές περιλαμβάνουν πεπερόνι, μανιτάρια, πιπεριές, κρεμμύδια και ελιές. Βεβαιωθείτε ότι οι επικαλύψεις είναι κομμένες σε λεπτές φέτες για να ψηθούν σωστά στο σύντομο χρόνο ψησίματος.

Εποχή: Ρίξτε μια μικρή ποσότητα ελαιόλαδου πάνω από την πίτσα και πασπαλίστε με αποξηραμένη ρίγανη ή ιταλικό καρύκευμα για πρόσθετη γεύση.

Ψήνουμε: Τοποθετούμε την πίτσα στον προθερμασμένο φούρνο. Ψήνουμε για περίπου 10-12 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί και να αφρατέψει και η κρούστα να ροδίσει. Προσέχετε την πίτσα για να μην καεί.

Σερβίρουμε: Μόλις ψηθεί, βγάζουμε την πίτσα από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει για ένα ή δύο λεπτά. Κόβουμε και σερβίρουμε ζεστό.

Η χρήση προκατασκευασμένης κρούστας εξοικονομεί σημαντικό χρόνο σε σύγκριση με την παρασκευή ζύμης από την αρχή.
Οι προ-κομμένες ή προ-τριμμένες επικαλύψεις μπορούν επίσης να επιταχύνουν τη διαδικασία προετοιμασίας.
Πειραματιστείτε με διαφορετικές σάλτσες και επικαλύψεις για να προσαρμόσετε τη γρήγορη πίτσα σας στο γούστο σας.
Ακολουθώντας αυτά τα βήματα, μπορείτε να απολαύσετε μια σπιτική πίτσα σε μόλις 15 λεπτά, ιδανική για ένα γρήγορο γεύμα ή σνακ.