Διατροφή

Γλυκοπατάτα κοτόπουλο: Parmigiana κοτόπουλο με γλυκοπατάτες για ένα αξέχαστο δείπνο!

Γλυκοπατάτα κοτόπουλο: Parmigiana κοτόπουλο με γλυκοπατάτες για ένα αξέχαστο δείπνο!
Γλυκοπατάτα κοτόπουλο: Αυτή η συνταγή έχει καταφέρει να συνδυάσει το ψητό κοτόπουλο με γλυκοπατάτες και έχει τόσο τραγανή γεύση και υψηλή πρωτεΐνη που θα μπορείτε να φάτε άνετα μεγάλη ποσότητα χωρίς ενοχές.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Όποιος λέει ότι δεν αγαπά μια καλή παρμεζάνα λέει ψέματα. Αυτή η συνταγή έχει καταφέρει να συνδυάσει το ψητό κοτόπουλο με γλυκοπατάτες και έχει τόσο τραγανή γεύση και υψηλή πρωτεΐνη που θα μπορείτε να φάτε άνετα μεγάλη ποσότητα χωρίς ενοχές. Για τη  συγκεκριμένη συνταγή καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε στήθος κοτόπουλου.


Αν είστε εργένης και δεν έχετε πολλά συστατικά ήδη στα ντουλάπια σας, πάρτε ένα χαρτί και γράψτε:

  • 800 γρ γλυκοπατάτα, ξεφλουδισμένη, κομμένη σε τηγανητές πατάτες
  • 3 κσ κορν φλάουρ
  • 1 1/2 κουταλάκι τσίλι σε σκόνη
  • 1 κ.σ σιρόπι σφενδάμου
  • 2 κουταλιές της σούπας παρθένο ελαιόλαδο
  • 4 x 180 γρ στήθη κοτόπουλου
  • 2 φλιτζάνια 140gr τριμμένη φρυγανιά σίκαλης
  • 1/2 φλιτζάνι 40gr τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα φύλλα θυμαριού
  • 2 ασπράδια αυγών ελαφρά χτυπημένα
  • 1 κουταλιά της σούπας απαλή αγγλική μουστάρδα
  • 2 μπάλες μοτσαρέλας

Για την σάλτσα ντομάτας:

  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 2 αντζούγιες σε λάδι, στραγγισμένες, ψιλοκομμένες
  • 1 μεγάλη μελιτζάνα κομμένη σε κομμάτια 2 εκ
  • 500gr ντοματίνια

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C με αέρα. Ρίχνουμε τις γλυκοπατάτες και το κορν φλάουρ σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τσίλι, σφένδαμο, λάδι και 2 κουταλιές της σούπας αλάτι και ανακατεύουμε να ενωθούν. Μοιράζουμε τις πατάτες σε δύο ταψιά ψησίματος με επένδυση χαρτιού. Ψήστε, γυρίζοντας τις πατάτες μέχρι τη μέση, για 35 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τραγανές. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε στην άκρη. Επιστρέψτε στο φούρνο για 5 λεπτά πριν το σερβίρετε να ζεσταθεί. Χρησιμοποιώντας έναν πλάστη, πλάστε το κοτόπουλο ανάμεσα σε 2 φύλλα χαρτιού ψησίματος. Συνδυάστε τα τρίμματα, την παρμεζάνα και το θυμάρι σε ένα μπολ. Εποχή. Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπάμε το ασπράδι και τη μουστάρδα. Βουτήξτε το κοτόπουλο στο αυγό και στη συνέχεια καλύψτε με ψίχουλα. Τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.

Γεμίστε το κοτόπουλο με μοτσαρέλα και αφήστε το να κρυώσει μέχρι να χρειαστεί. Συνδυάστε το σκόρδο, το λάδι, το ξύδι και τον γαύρο σε ένα μπολ. Καρυκεύουμε με πιπέρι, προσθέτουμε τη μελιτζάνα και την ντομάτα και ανακατεύουμε. Μεταφέρετε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Ψήστε στο κάτω ράφι του φούρνου για 10 λεπτά και μετά προσθέστε το κοτόπουλο στο επάνω ράφι. Ψήνετε για άλλα 15 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί και να ψηθούν το κοτόπουλο και τα λαχανικά. Αφήστε στην άκρη για 5 λεπτά να ξεκουραστεί. Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές και περιχυμένη τη σάλτσα.